Booby Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Witam. W dniu wczorajszym poległem i zmuszony byłem do przecięcia dolnej śruby mocującej w rockshox-e. Z racji tego że była to strona z tłumikiem nie mogłem dopompować powietrza jak wszyscy radzili. Klucz udarowy na niewiele się zdał. Śruba obracała się razem z tłumikiem. Tak z ciekawości na przyszłość - można było jeszcze coś zrobić żeby to nie skończyło jak to na zdjęciu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Spuścić powietrze i ścisnąć amortyzator, wtedy popychacz powinien trochę mocniej zaklinować się w gnieździe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booby Napisano 10 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 To jest strona tłumika. Nic go nie dociska nawet kiedy całkowicie ściśniemy amortyzator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 No jak nie dociska? Tłumik ma w sobie olej, co trochę jednak wstrzymuje ruch popychacza. Dodatkowo pewnie masz blokadę której też możesz użyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.