Czeczen Napisano 9 Marca 2019 Udostępnij Napisano 9 Marca 2019 Witam, ostatnio urwałem łańcuch, więc w związku z i tak planowaną wymianą potrzebuję nowy komplet. Obecnie kaseta CS-HG62 oraz łańcuch CN-HG54. Pytanie czy ładować się w to samo tylko na dwa łańcuchy czy w coś pokroju CS-M771 i łańcuch CN-HG95. Obecny zestaw przetrwał ponad 9kkm na jednym łańcuchu. Jeśli chodzi o łańcuch może jakiś connex bo spinki mają super. Oczywiście w każdym przypadku wolałbym mieć dwa łańcuchy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 9 godzin temu, Czeczen napisał: Pytanie czy ładować się w to samo tylko na dwa łańcuchy czy w coś pokroju CS-M771 i łańcuch CN-HG95. A może opcja z kasetą hg81 i dwoma łańcuchami hg95... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czeczen Napisano 11 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Ok więc mam trzy typy Hg81 + KMC 10.93 lub HG95 lub Connex 10S0 Ceny podobne ale tak jak mówiłem skłaniam się ku ostatniemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 11 Marca 2019 Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 33 minuty temu, Czeczen napisał: Connex 10S0 Nie miałem ale z tego co donoszą internety to łańcuchy Connexa pod 10rz słabo współpracują z kasetami Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czeczen Napisano 11 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 W sumie racja, w końcu connexy mają praktycznie proste ogniwa. Ciekawi mnie jak dyna sys działa z KMC. W końcu do Shimano i tak będę musiał dodatkowo dokupić spinkę, KMC daje w zestawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 11 Marca 2019 Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 55 minut temu, Czeczen napisał: Ciekawi mnie jak dyna sys działa z KMC. KMC działa jak należy. Sprawdzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czeczen Napisano 15 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 A więc kupiłem kasetę SLX i dwa łańcuchy kmc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 15 Marca 2019 Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 Ciekawi mnie jak ze zużyciem HG80/81, póki co HG400 mnie zadowala a cena grubo powyżej połowa taniej ( 3 łańcuchy kmc w użyciu co 250 km ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.