Skocz do zawartości

[Licznik] Różne prędkości treningu zapisanego w plikach gpx i tcx

pawel2208

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ktoś wie co może być powodem rozbieżności w maksymalnych prędkościach po wczytaniu treningu na Stravę i Endomondo z plików o różnych rozszerzeniach?

Zgrałem trening do Sigma Data Center z licznika Sigma ROX 11.0 i Vmax w tym programie jak i na liczniku to 33.91km/h.  Po udostępnieniu treningu na Stravę z poziomu DC, Vmax podczas jazdy to 29,5km/h. Zapisałem trening do pliku ".tcx" i wrzuciłem ponownie na Stravę i Vmax to już 32,4km/h. W endomondo 30,5km/h. Jak wyeksportowałem do ".gpx" i zapisałem trening w Endomondo, Vmax to już ponad 44km/h. Na Stravie już nie sprawdzałem.

Nic mi do głowy nie przychodzi i nie bardzo wiem jak uzyskać prawidłową wartość.

Napisano

Przychodzi mi do głowy filtrowanie podczas importu.  Kojarzę coś takiego z Navime:

"Filtrowanie błędów gps - Włącza algorytm filtrowania błędnych punktów gps np. zapobiega występowaniu nierealnych szybkości maksymalnych"

Trzeba by importować do każdego serwisu z tego samego pliku gpx z zachowaniem tych samych 'opcji'  , wtedy można porównywać różnice  - wszelkie dodatkowe exporty dodatkowo mogą coś 'optymalizować' i każdy kolejny taki krok jest obarczony ryzykiem rozjazdu.

Taką mam koncepcję - zaciągać dane tylko z pliku źródłowego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...