bike5 Napisano 8 Marca 2019 Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 (edytowane) Właśnie wymieniam klocki w moich slx ,stare dojeździłem do końca przez co tłoczki są wysunięte bardziej niż zwykle,przypasowując nowe klocki jest problem z jego włożeniem .Jest jakiś dobry sposób by tłoczki się trochę cofnęły ? Edytowane 8 Marca 2019 przez bike5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 8 Marca 2019 Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Wyjmij koło, włóż do zacisku stare wytarte klocki i między nie włóż płaski wkrętak, delikatnie przekręć wkrętak do oporu, tak żeby rozchylić tłoczki zacisku. Stare klocki hamulcowe używasz po to żeby nie uszkodzić tłoczków. Następnie włóż do zacisku nowe klocki, wepnij koło, a następnie kilkanaście razy szybko naciśnij klamkę hamulcową (podpompujesz olej mineralny), ostatnie naciśnięcie przytrzymaj kilkanaście sekund. Teraz możesz ustawić zacisk żeby nowe klocki nie tarły o tarczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Marca 2019 Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Dolewałeś oleju w miarę zużywania klocków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bike5 Napisano 8 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Waza dzięki ,spróbuję ,a czy podczas tego zabiegu odkręcić korek(śrubkę) na klamce gdzie się dolewa oleju? Skom25 nie nie dolewałem,przy poprzedniej wymianie dolewali mi olej w serwisie,ale tą ostatnią parę klocków bez żadnej dolewki dojechałem .Myślisz że ten olej gdzieś mi uciekł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 8 Marca 2019 Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Nie odkręcaj, system ma być zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bike5 Napisano 8 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 No i po wymianie ;-) wszystko działa idealnie, Ten sposób z śrubokrętem jest niezawodny...dzięki za pomoc Waza ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi