Pulse Napisano 8 Marca 2019 Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Mam możliwość nabycia Canyona Ultimate CF SL 7.0 w wersji z mechaniczną gurpą. Od zawsze marzyła mi się szosa z DI2. Z tego co widzę to Canyon ma obecnie podzielone ramy. Na te do elektrycznych wersji przerzutek i manetek oraz na te do mechanicznych. Założenie mechanicznej grupy do ramy przystosowanej do elektroniki jest prawie nie możliwe lub bardzo ciężko wykonalne. Jak ma się sprawa z założeniem Di2 do mechanicznej wersji Ultimate CF SL 7.0 z 2019r? Gdzieś czytałem, że może być problem bo kable nie przejdą i tym podobne. Co o tym sądzicie? Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Marca 2019 Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 te kable to sa w zasadzie kabelki, jesli chcesz pchac otworami którymi szły linki/pancerze, to nie bedzie problemu, jedynie problemem mogą byc za duze dzury w ramie Mozna kupic zdaje się takie gumki do przepustów, ktore powinny pasować w otwory po pancerzach i powinno to lepiej wygladac prawie jak fabtycznie... Niektorzy producenci dostarczaja w komplecie z nwoym rowerem zaslepki do ramy pozwalające ładnie przejsc na Di2.... np Eddy Merckx dawał takie zaslepki. Zerknij na filmiki. Powinno byc gładko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 8 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Przy głowce, powinno się dać to wpuścić w ramę, bo mamy tam 3 wejścia, dwa na przerzututki oraz jedno na hamulec. Zastanawiam się bardziej nad tylną przerzutką, nie chciałbym wiercić, a tu mamy takie rozwiązanie, od biedy można puścić kabel tak jak idzie linka, ale ona jest bez pancerza, wiec podejrzewam, że otwór w ramie malutki tylko na szerokośc linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Marca 2019 Udostępnij Napisano 9 Marca 2019 No ale pancerz opiera sie pewnie na jakims insercie przy wejsciu do ramy... nie sadze zeby pancerz opieral sie na samej ramie. Az zerkbe jak to jest u mnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rithien Napisano 11 Marca 2019 Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Zawsze możesz rozciąć kabelek, to tylko dwa druciki w silikonowej izolacji. Zawsze to otwór bedzie mniejszy. Przewod z tego co pamietam ma okolo 2,3 mm. a koncowka 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bliitz Napisano 21 Marca 2019 Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Zastanawiam się nad podobnym zabiegiem tylko do Endurace CF 9.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.