Dokumosa Napisano 24 Marca 2019 Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 No to też może być przyczyną braku tej "legendarnej" mocy XTków. Przynajmniej takie były moje spostrzeżenia o czym chyba wyżej (albo gdzieś indziej) pisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 24 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Teraz, Janu_sz napisał: Używam jakieś 2500 km i zero problemów. Jak sklepowe. Ja zawsze mam obawy, że na jakąś podłą podróbę trafię. Z drugiej strony parę rzeczy już na Ali nabyłem i na razie bez dramatu @Dokumosa może jeszcze się te XT z tymi tarczami Avid'a dogadają. Tarcze były używane z metalikami. Pewnie chwilę potrzeba, żeby się te żywiczne do nich 'dotarły'. Tak mi się przynajmniej wydaje, bo z każdym wypadem mam wrażenie, że jest coraz lepiej (albo się po prostu przyzwyczajam). Ogólnie nie jest źle, ale mogłoby być lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 24 Marca 2019 Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Zdecydowanie muszą się klocki do tarcz dotrzeć. W tarczach zapewne są centryczne bruzdy (mogą być niewyczuwalne) i klocek łapie tylko po brzuchu takowej. Też to przerabiałem ale w efekcie i tak nie było to co na dedykowanej tarczy. W każdym razie jeśli siły nie brakuje (a wnioskuję, że nie) to nie ma się co wydatkować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 24 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Zobaczę co będzie za 200-300km Na tą chwilę siła jest mniejsza niż wcześniej na Level T, ale w zupełności wystarczająca. Jak się znacząco nie poprawi to zastanawiam się tylko, czy lepiej pójść w metaliczne klocki, czy zmienić tarcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 24 Marca 2019 Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Metaliczne nie będą hamowały lepiej na zimno. Na gorąco żywiczne po prostu wymiękają ale to się trzeba postarać i mieć gdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple Napisano 24 Marca 2019 Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 W Canyonie mam Levele T, w Sancie mam nowe XTRy. Levele mają sporo wyższą moc. Z hamulców Shimano nie jestem zadowolony, dosyć słaba siła hamowania, klamki mają konkretne luzy od nowości, klocki stukają w zaciskach. Jedyna ich zaleta to waga i wygląd W obydwóch rowerach klocki ceramiczne i te same tarcze. Do Marina kupiłem nowe Deore M6000. Po przejechaniu 40km działają lepiej w mojej opinii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 24 Marca 2019 Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Ja zamieniłem Level T na Deore M6000 w swoim Krossie. Moc dość podobna z przewagą Deore. Plusem Shimano jest mechanizm ServoWave, który bardzo lubię, i daje fajna charakterystykę. To co jest zdecydowanym plusem Shimano to prostszy serwis, olej zamiast DOTa i lepsza jakość wykonania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 24 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Pozostaje mi zrobić jeszcze trochę km i zobaczyć, czy będzie poprawa W najgorszym przypadku będę szukał nowych tarcz, aczkolwiek na tą chwilę nawet jeżeli dużo się nie poprawi to i tak nie jest źle, więc może nie ma co kasy wydawać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.