Donayo Napisano 6 Marca 2019 Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 Dostałem taki kask od taty. Sporo w nim jeździł, ale nie zaliczył gleby, wszystko z nim w porządku. Jest on cokolwiek wart jesli chodzi o bezpieczeństwo czy lepiej kupić jakiś inny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 6 Marca 2019 Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 Jak nie bity to pewnie wszystko z nim w porządku, a nawet jak kiedyś upadł, albo był walnięty o ścianę czy coś to na pewno i tak będzie lepszy niż żaden. No i podstawowe pytanie czy Ci dobrze na głowie leży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donayo Napisano 6 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 @seraph Leży dobrze, nigdzie nie uciska. Jak go przymierzałem i chodziłem po domu, po kilku minutach zapominałem, że mam go na głowie. Za jakiś czas będę (chyba) kupował inny, bo ten mi do niczego nie pasuje, lecz jeśli się nadaje, pojeździłbym z nim trochę, żeby sprawdzić czy jazda w kasku jest dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 6 Marca 2019 Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 Sprawdź też czy daje się bez trudu okulary odstawić na kask ( wsunąć w szczeliny/otwory tak żeby nie spadały ) jak dla mnie też ważne. /edit Mój staruszek 21 letni ( Ty masz nowszy i markowy ) tyłka nie urywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 6 Marca 2019 Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 Jak dobrze leży i nie jest za ciasny / za luźny to na pewno będzie lepszy taki, niż żaden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 6 Marca 2019 Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 18 minut temu, Donayo napisał: po kilku minutach zapominałem, że mam go na głowie Tak to właśnie działa. Zdarzyło mi się walnąć ręką w kask jak miałem zamiar się po głowie podrapać, albo wyjść z domu na rower bez i na podjeździe chwilkę ogarniać, że czegoś brakuje Jeździj i się nie przejmuj, że ma parę lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donayo Napisano 6 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 Dzięki za opowiedzi. Nie przejmuję się, że ma parę lat, a jedynie stwierdziłem, że jeśli to jakiś słaby kask, nie ma sensu go brać. Ale patrząc na to, czym zajmuje się firma Giro, powinien być spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.