Selvan82 Napisano 14 Marca 2019 Napisano 14 Marca 2019 1 minutę temu, m0d napisał: Te mityczne "dokręcanie na zjazdach" to IMHO bardziej śmiech na sali niż realna potrzeba, a już żeby specjalnie dostosowywać pod to napęd... Mnie akurat śmieszy takie pisanie - bo Tobie wystarcza 1x i wszystkim dookoła również musi... niestety, inny będzie czuł ograniczenie i ja to doskonale znam z autopsji, wiele razy na 2 blacie brakuje mi przełożenia więc nie mierz wszystkich swoją umiarkowaną miarą. 1 minutę temu, m0d napisał: niemniej nie jest to typowa szosa na laczkach szerokości kabanosa nabitych na kamień... Cholera, a ja mam oponki 32C i brakuje mi na 2x przełożeń to z 1x chyba bym się popłakał z niemocy. 1 minutę temu, m0d napisał: Mając 1x po prostu zmieniłbym tarczę z przodu żeby przesunąć zakres w pożądaną stronę i tyle. Super pomysł, wsadzę sobie większą zębatkę aby osiągać większe prędkości a pod górkę będę prowadził rower... Chcę mieć komfort z jednej i drugiej strony a nie szukać kompromisu. Na grafice wszystko fajnie widać nie trzeba pisać elaboratów - podkreślam, niektórym w tym Tobie 1x wystarcza mi akurat nie i żadna zębatka z przodu tego nie zmieni.
m0d Napisano 14 Marca 2019 Napisano 14 Marca 2019 Teraz, Selvan82 napisał: Mnie akurat śmieszy takie pisanie - bo Tobie wystarcza 1x i wszystkim dookoła również musi... Nie, nie dlatego Realnie jest to promil, nie tylko u mnie, wykorzystania roweru więc nie ma sensu układać pod to przełożeń. Tylko tu znowu zaczynają się tu popisy typu "kto szybciej" i inne tego typu fantazjowanie. Chcesz przebierać nogami jadać z górki i chwalić się ile to nie jechałeś dzięki temu - droga wolna. I pozwól mi śmiać się z takich wygłupów, bo w takich kategoriach to rozpatruję Jak się nieraz czyta forum to powinniśmy mieć samych mistrzów kolarstwa i wyścigowych asów, a producenci powinni nie wyrabiać z dostarczaniem na nasz rynek blatów >53T...
Selvan82 Napisano 14 Marca 2019 Napisano 14 Marca 2019 Nie mamy o czym rozmawiać, piszesz jakieś farmazony o popisywaniu się i fantazjowaniu - człowieku, zejdź na ziemię bo masz jakieś kompleksy i jak ktoś jeździ szybciej od Ciebie i preferuje twardsze przełożenia nawet na prostych odcinkach od razu się wygłupia? Teraz, m0d napisał: Realnie jest to promil, nie tylko u mnie, wykorzystania roweru więc nie ma sensu układać pod to przełożeń Mało widziałeś a wszystkie rozumy pozjadałeś i w ogóle Twoje ocenianie kogokolwiek po tym jak jeździ to jakaś dziecinada. Narzucasz wszystkim swój jedyny "nieomylny" punkt widzenia i nie dopuszczasz do swojego rozumku, że każdy jest inny i co innego preferuje. Kończę dyskusję bo nie chcę chłopakowi zaśmiecać tematu głupią rozmową o napędzie - a ten jak nie rozumiesz każdy dostosowuje pod siebie i swoje preferencje a nie Twoje "umiejętności".
woojj Napisano 14 Marca 2019 Napisano 14 Marca 2019 W napędach 1xx bardziej chodzi o uproszczenie roweru..... i nie ma się co doszukiwać ideologi. Jednym to pasuje- jest ich coraz więcej- innym nie. Ale szukanie wad napędów 1xx to taka sztuka dla sztuki. Wielu amatorów poszło tą drogą. Rowery się mocno specjalizują, a czasy uniwersalnego górala to już historia. Taka walka ideologiczna trwa na forum od lat. Dla mnie uproszczenie napędu i jego intuicyjność jest więcej warta niż magiczne dziury w przełożeniach. W większości przypadków przełożenia w napędach 2/3xx po prostu się pokrywają , a umiejętnie dobierając z kalkulatorem możesz wszystko ładnie ustawić pod siebie.
Selvan82 Napisano 14 Marca 2019 Napisano 14 Marca 2019 Teraz, woojj napisał: umiejętnie dobierając z kalkulatorem możesz wszystko ładnie ustawić pod siebie. To dobierz mi kalkulatorem tak zębatkę z przodu abym był zadowolony w Gravelu zarówno pod górę jak i z góry bez żadnych kompromisów. Ja próbowałem, poddałem się - nie każdemu będzie to pasować i tak jak pisałem, nie ma złotego środka w tym wypadku jest albo - albo. Każdy ten aspekt dobiera pod siebie, ktoś kocha niskie kadencje niech sobie młynkuje nawet cały dzień mnie to akurat nie bawi. Nigdy nie miałem problemów z drugą manetką i przerzutką z przodu w takim rowerze - fakt ma to swoje minusy ale mi nie przeszkadza. W Enduraku mam 1x i żyję z tym ale to nie temat o takich rowerach i jazda w zupełnie innym terenie gdzie można to jako tako wypośrodkować bardziej w kierunku podjazdów.
woojj Napisano 14 Marca 2019 Napisano 14 Marca 2019 2 godziny temu, Selvan82 napisał: abym był zadowolony chm ciężko jest zadowolić wszystkich. Ja we wszystkich rowerach używam 1xx. Popatrz na http://theradavist.com jak amatorzy składają swoje szutrówki. Zazwyczaj jest to 1xx z zębatką 38-40 i odpowiednio szeroką kasetą. Rowerów z dwublatem prawie nie ma. Nie ma potrzeby zestrajania takiego zakresu w gravelach jak w mtb.... Ja na moim pseudoGravelu śmigam 36x11/34 i nie mam górki w okolicy która mnie zabija.
Jarmoz Napisano 14 Marca 2019 Autor Napisano 14 Marca 2019 Wywiązała się ciekawa dyskusja. Spoko, przynajmniej paru rzeczy się dowiedziałem. Miło będzie jeśli ktoś się jeszcze wypowie jak to jest z korbami na kwadrat. Faktycznie tak źle? Bo jeśli tak, to Sequoia odpada.
Tomek21001 Napisano 14 Marca 2019 Napisano 14 Marca 2019 Z korbami na kwadrat ( tanimi, bo są też drogie i solidne) - jest słabo,trzeba dbać i uważać. A propos Sequoi - wersja podstawowa za cenę z katalogu - dramat. Jeżeli Sequoia - to zdecydowanie taka i za te pieniądze : sequoia Przy czym trzeba mieć świadomość, że koła mają problem z piastami.Najlepiej chyba zajezdzić i reklamować.Temat powszechnie znany,przewijał się nawet w redakcyjnych tekstach,czyli po krótkim użytkowaniu. Poza tym rower baaardzo ok.Przymierzałem się do 56 i nawet chciałem na siłę wcisnąć, ale rozsądek zwyciężył. Sequoia jest relatywnie długa ( w porównaniu do większości "szosowych" Speców - prawie o rozmiar dłuższa ).
Jarmoz Napisano 14 Marca 2019 Autor Napisano 14 Marca 2019 Teraz, Tomek21001 napisał: Jeżeli Sequoia - to zdecydowanie taka i za te pieniądze : sequoia Zakup za granicą odpada niestety. Powiem szczerze, że jak patrzyłem na Sequoie w PL to zastanawiałem się o co chodzi z tą ceną. Jadę w sobotę na drugą przymiarkę Soota od Kelly,s. Potem. Spróbuję ugadać się na Octane One Gridd i NS Rag+2. Ostatecznie z tego co się naczytałem, to wezmę po prostu te na którym będę czuł się najlepiej. Rozważam jeszcze Soot 70, mimo że nie użyję sztycy którą oferuje.
Roxorloops Napisano 15 Marca 2019 Napisano 15 Marca 2019 17 godzin temu, m0d napisał: Sugeruję wziąć dwa przykładowe modele, jeden na 2x a drugi na 1x i policzyć. Może być zdziwienie Mam wrażenie, że ciągle pokutuje tu jakiś mit typu "mniejsza ilość przełożeń = mniejszy zakres przełożeń". Oczywiście można wziąć za przykład eagle których rozpiętość jest wystarczająca. Może nie do końca jasno napisałem, wyraziłem swoją opinię popartą moimi doświadczeniami z kompaktowym napędem szosowym połączonym z kasetą mtb 11-34 i wiele razy korzystałem z najniższego przełożenia jak i z najwyższego podczas jednego wycieczkowego tripu. 4 godziny temu, Jarmoz napisał: Powiem szczerze, że jak patrzyłem na Sequoie w PL to zastanawiałem się o co chodzi z tą ceną. Spece mają to do siebie, trochę trzeba dopłacić do gwarancji, trochę do napisu na ramie, trochę do użytych technologii.
Jarmoz Napisano 29 Marca 2019 Autor Napisano 29 Marca 2019 Jadę dzisiaj po Soota 50. Umówiłem się ze sprzedawcą, że da mi trochę pojeździć ale prawdopodobnie go kupię.
Jarmoz Napisano 1 Kwietnia 2019 Autor Napisano 1 Kwietnia 2019 Rower kupiony. Jestem mega zadowolony. Jedyne co to tyłek boli od siodła, ale może się przyzwyczaję. Rower jedzie jak szalony, mimo że zrobiłem kilkadziesiąt kilometrów w dosyć mocnym wietrze. Kupiłem z uszkodzoną owijką w jednym miejscu, ale zostanie wymieniona bezpłatnie ma pierwszym serwisie gwarancyjnym Polecam rowerek, lekki jak piórko.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.