Skocz do zawartości

[licznik rowerowy] propblem z ustawieniem

glifiarz

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mam licznik rowerowy, który zakupiłem bez instrukcji.

Wszystko ustawiłem, prócz jednej opcji, a mianowicie dziwne ustawienie kilometrów, które można zmienić co 10 km od 20...do czego to ustawienie służy, aha, przy tej opcji jest symbol małego klucza warsztatowego

Teraz, provayder napisał:

Prawdopodobnie ustawiasz sobie przebieg, po jakim należy zrobić serwis roweru.

dokładnie. 

Po przejechaniu tej ilości kilometrów na liczniku pojawi się prawdopodobnie ten symbol klucza warsztatowego, żeby Ci przypomnieć, że należy przeprowadzić konserwację roweru.

Hmm... rzeczywiście dziwne, choć np. smarowanie łańcucha zalecane jest przez niektórych producentów np. co 100km. Ustaw testowo np 50km i zobacz czy licznik jakoś zakomunikuje Ci fakt przejechania tych 50km. A w sieci nie ma nigdzie dostępnej instrukcji tego licznika????

Właśnie nie bardzo...nie byłem w stanie znaleźć nic na jego temat...ale masz racje, ustawie na 20 km i zobaczę co się stanie, oczywiście zakładając, ze symbol klucza płaskiego odpowiada za przegląd roweru... Myślałem już wcześniej, zeby tak zrobić, ale pomyślałem, ze zapytam, może ktoś wie, lub spotkał sie z tym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...