Skocz do zawartości

[licznik rowerowy] propblem z ustawieniem

glifiarz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, mam licznik rowerowy, który zakupiłem bez instrukcji.

Wszystko ustawiłem, prócz jednej opcji, a mianowicie dziwne ustawienie kilometrów, które można zmienić co 10 km od 20...do czego to ustawienie służy, aha, przy tej opcji jest symbol małego klucza warsztatowego

Napisano
  W dniu 5.03.2019 o 11:47, provayder napisał:

Prawdopodobnie ustawiasz sobie przebieg, po jakim należy zrobić serwis roweru.

Rozwiń  

dokładnie. 

Po przejechaniu tej ilości kilometrów na liczniku pojawi się prawdopodobnie ten symbol klucza warsztatowego, żeby Ci przypomnieć, że należy przeprowadzić konserwację roweru.

Napisano

ale to dziwne, bo zakres ustawienia jest między 20 a 80 km...

konserwacja roweru po 80 km??? to jednego dnia bym musiał robić półtorej konserwacji:):)

Napisano

Hmm... rzeczywiście dziwne, choć np. smarowanie łańcucha zalecane jest przez niektórych producentów np. co 100km. Ustaw testowo np 50km i zobacz czy licznik jakoś zakomunikuje Ci fakt przejechania tych 50km. A w sieci nie ma nigdzie dostępnej instrukcji tego licznika????

Napisano

Właśnie nie bardzo...nie byłem w stanie znaleźć nic na jego temat...ale masz racje, ustawie na 20 km i zobaczę co się stanie, oczywiście zakładając, ze symbol klucza płaskiego odpowiada za przegląd roweru... Myślałem już wcześniej, zeby tak zrobić, ale pomyślałem, ze zapytam, może ktoś wie, lub spotkał sie z tym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.