Eazy Napisano 5 Marca 2019 Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 Dzisiaj przyszła nowa rama 'wunglowa'. Pomyślałem, że skoro mam już te lekkie koła od Newmen'a to może warto się pokusić o złożenie jakiegoś lekkiego pomykacza MTB XC 29 I teraz pytanie - rama jest w miarę jednolita kolorystycznie i jedynie na podsiodłowce od strony tylnego koła są takie carbonowe 'maziaje'. Czy to normalne, czy może nie domalowali w tym miejscu, albo jest to jakaś wada materiałowa? Cała reszta ramy wygląda ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 5 Marca 2019 Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 Wszystko jest ok. Lekki bezbarwny matowy lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 5 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 Ok, dzięki Zastanawiało mnie to, gdyż tylko w tym jednym miejscu jest to widoczne. Reszta ramy jest w miarę 'jednorodna'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 5 Marca 2019 Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 Sprzedałeś stalowy frameset na wyśmienitym Reynolds 853 i kupiłeś to karbonowe. Bardzo nieroztropnie moim zdaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 5 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 Co do stali i Reynoldsa to mam inne plany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 5 Marca 2019 Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 2 godziny temu, rambolbambol napisał: Sprzedałeś stalowy frameset na wyśmienitym Reynolds 853 i kupiłeś to karbonowe. Bardzo nieroztropnie moim zdaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 5 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 Się przyczepili, no Proszę się rozejść, nic złego się nie dzieje. Stal wróci niebawem do garażu w innym wydaniu niż MTB (aczkolwiek nadal rowerowym), ale nie wszystko na raz To po prostu kolejny 'projekt' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 5 Marca 2019 Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 Czy koła od Newmena są karbonowe? Pytam bo nie tak dawno była akcja przywoławcza producenta i zakaz używania niektórych kół z karbonowymi obręczami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 5 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 Nie, są aluminiowe, ale ważą tylko 1460g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolmark Napisano 7 Marca 2019 Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 W dniu 5.03.2019 o 10:42, Eazy napisał: I teraz pytanie - rama jest w miarę jednolita kolorystycznie i jedynie na podsiodłowce od strony tylnego koła są takie carbonowe 'maziaje'. Czy to normalne, czy może nie domalowali w tym miejscu, albo jest to jakaś wada materiałowa? Cała reszta ramy wygląda ok. Tak wygląda surowy karbon pokryty tylko lakierem bezbarwnym. Te wszelakie ładne siateczki i włókienka to właśnie jest lipa, bo to tylko wykończenie, żeby ładnie wyglądało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 7 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 To, że to surowy carbon tak wygląda to wiem Zastanawiało mnie, że na innych elementach ramy tego nie widać spod lakieru a tutaj wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolmark Napisano 8 Marca 2019 Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Wiesz, to zależy, jak się ułożyło w formie, poza tym taka formę smaruje się (chyba?) jakimś olejem, żeby nie przywarło, więc to może od tego. Mój stary KTM jest czarno-biały (przód biały, tył czarny), po bliższym przyjrzeniu się widać, że biały to lakier, natomiast czarny to kolor karbonu spod lakieru bezbarwnego. Na cienkich rurkach, gdzie są różne wyprofilowania nie widać tak bardzo tych niby-fluoryzujących plam, ale na większych powierzchniach i owszem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 8 Marca 2019 Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Ani forma ani olej Tak wyglada wykonczenie struktury karbonu. Jak zeszlifujesz caly lakier, bedziesz mial mniej wiecej podobny obrazek. Tak jak jeden z postow powyzej, w tym miejscu nie malowali ramy kolorem, jest tylko bezbarwny lakier, przez ktory widac co jest pod nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 8 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Dzięki Na szczęście po założeniu koła nie rzuca się to w oczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 9 Marca 2019 Udostępnij Napisano 9 Marca 2019 To sie powinno rzucac w oczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.