michalANANAS Napisano 4 Marca 2019 Napisano 4 Marca 2019 Cześć, Chcę kupić ramę chińską od Flyxxi pełny węgla . Dokładnie model FR200. Oglądam ją już od pewnego czasu, no i chyba trzeba przed sezonem się na coś zdecydować. Poproszę o opinie nt tej firmy. Może ktoś miał z nimi jakieś "przypały" a może ktoś poleci sprawdzoną ramę do 29 w rozmiarze 17' i wadze do 1,2 kilo? Kusi mie też iPlay bo tam jakby 150g lżejsza rama, ale jakie są realne wartości to nikt tego nie powiem. U flyxi podoba mi się zakup z uwagi na możliwość wybrania DDP co zdejmuje ze mnie kopanie się z celnikami. Nie wiem jak u innych, widzę że zakupy przez ali nie mają takiej opcji. Igrzyska czas zacząć. Dawajcie swoje opinie. Target do 1200 cebulionów. Cytuj
michalANANAS Napisano 5 Marca 2019 Autor Napisano 5 Marca 2019 Jest jeszcze coś takiego. http://www.workswellbikes.com/PRODDUCT/MTB/XC/20180321/179.html w 900 gramach, tylko nie wiadomo ile cebulionów kosztuje. Cytuj
Janisław Napisano 6 Marca 2019 Napisano 6 Marca 2019 Workswell 162 - świetna rama w nowej technologii, lekka, fajna geo, boost. Czyli to co robią teraz treki, scotty i inne marki wołając po 12k za samą ramę. Cena: Yes,it have internal cable routing for dropper seatpost. I apply the shipping cost for you.The final shipping cost is $88. 1set 162frame is $490(include frame,headset,clamp) So total is $578. Pierwszy mój wybór padł też na Flyxii FR200, ale z racji tego że mykmyk to u mnie konieczność, rama odpadła - nie ma tam jak wcisnąć kabla w dolną rurę. I skończyłem z iPlay IP-M901 z Ali - jedyny ból że niestety nie było czarnego z pressfitem jak chciałem i dostałem wieśniacko pomalowany na S-Works... za to z rabatem $70 Cytuj
Shadow3m Napisano 7 Marca 2019 Napisano 7 Marca 2019 20 godzin temu, Janisław napisał: Workswell 162 - świetna rama w nowej technologii, lekka, fajna geo, boost. Czyli to co robią teraz treki, scotty i inne marki wołając po 12k za samą ramę. W ostatnim numerze Bike może na sobie poczytać z czego wynika ta różnica w cenie jeśli dobrze kojarzę to chyba właśnie testowali ramę workswell. Cytuj
seawolf688 Napisano 7 Marca 2019 Napisano 7 Marca 2019 Dokładnie tak - testowali ramę workswell i nie przeszła ona testów zderzeniowych - pęka w okolicach główki i nie uzyskała by certyfikatu oznaczonego jakimś tam numerem. Jak wrócę z pracy mogę dokładniej opisać co im tam wyszło jakby ktoś był tym zainteresowany, bo wczoraj tylko zdążyłem przekartkować nowy Bike bez wgryzania się w szczegóły. 2 Cytuj
michalANANAS Napisano 7 Marca 2019 Autor Napisano 7 Marca 2019 W dniu 6.03.2019 o 12:39, Janisław napisał: 1set 162frame is $490(include frame,headset,clamp) Udało mi się uzyskać podobną cenę za tą ramę. Podobnie za shipping. Ale niestety nie uwzględnia to cła i vatu. Więc do tego jeszcze trzeba doliczyć koszty celnego. U flyxxi biorą to na siebie a rama zeszła już z 310 kilka mc temu do 270 w tym momencie. Pewnie przyciskają ich już konkurenci. Myślę że waga ramy jest zlokalizowana w osprzęcie metalowym a raczej jego brakiem. Nie wiem czy to w ogóle możliwe żeby łożyska suportu siedziały bezpośrednio w karbonie. Zobaczcie zdjęcia, obawiam się szybkiego zużycia. @Janisław Jak Ci obleciały koszty cła i vatu przy ramie iPlay możesz ujawnić szczegóły? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi