gnomon69 Napisano 4 Marca 2019 Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Koledzy niedawno kupiłem nowe Shimano Zee posiadam też Slx 7000. W Zee skok klamki jest dużo większy ( jest miększa niż w Slx należy mocniej nacisnąć by klocki na zacisku się maksymalnie zbliżyły. W Slx skok jest bardzo krótki i szybciej łapią klocki. Dodam że przelewałem je kilka razy i jest to samo.Moja prośba podeślijcie film jak pracuje wasza klamka przy klamce Zee i zacisku Zee. Dziękuję pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 4 Marca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Spróbuj wykręcić zacisk, raz wcisnąć klamkę na max do kierownicy i założyć zacisk z powrotem. Skok klamki powinien się zmniejszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 4 Marca 2019 Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 A regulacjami na klamce się bawiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 4 Marca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Zee nie ma Free Stroke. Przynajmniej "aktywnego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 4 Marca 2019 Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Masz rację. Zapomniałem że to nie działa w zee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnomon69 Napisano 4 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Może to zabrzmieć dziwnie ale tak zrobiłem z 2 razy nacisnąłem na klamkę po ściągnięciu zacisku. Klocki troszkę się przesunęły do przodu ale bylem w stanie wsunąć tarczę. Byłem na mieście troszkę pojeździć wszytko ładnie się ułożyło i klamka zmniejszyła skok. Bardzo dziwne, że się nie zapowietrzył. Podziękował za radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi