giagi Napisano 3 Marca 2019 Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 Muszę kupić amorek na przód, z racji okrojonego budżetu będzie to egzemplarz używany a to rodzi dylematy i obawy; Który z nich będzie lepszym wyborem do XC dla osoby ważącej 85kg? Stawiałem początkowo na Foxa 32 Float bo najlżejszy ale ponoć bardzo delikatny, Reba niby ciut sztywniejsza a jak wypada przy nich Aion z 34-milimetrowymi lagami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Marca 2019 Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 AION to nie jest amor do XC, tylko do Enduro, stąd lagi 34mm. Fox trudno serwisować w domowych warunkach. Ja bym brał Rebe ze względu na smarowanie olejem, dostępność części, dużo instrukcji serwisowych i ogólnie znane rozwiązania. Jest jeszcze SR AXON, ale jakoś nie jestem przekonany do smarowania smarem stałym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giagi Napisano 3 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 Z drugiej strony zamiast używanego foxa/reby można kupić nowego epixona? Co do smarowania olejem to tu chyba wygrywa Fox? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Marca 2019 Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 Miałem Epixona i złego słowa powiedzieć nie mogę, chociaż prawdę mówiąc, to nie mam odniesienia to wyższych modeli. Opinie są różne i z tego co pamiętam, niektórzy narzekają na kulturę pracy Reby. Pytaj kolegi @ACTIVIA, jest oficjalnym dealerem SR i ma bardzo dobre ceny. Myślę że Ci coś doradzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_321 Napisano 5 Marca 2019 Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 Kolego skom25 w jakich zawodach XC brałeś udział ? czy jechałeś rowerem wyposażonym w Epixona na tych zawodach. EPIXON do XC wogóle się nie nadaje, to jest jakaś pomyłka, pisałem to już wiele razy, rozleci się po kilku startach. Miałem EPIXONA , FOX-a i aktualnie mam REBĘ. FOX - a miałem 32 Perfomance - kultura pracy super, ale wytrzymał ok 1,5 roku i dostał luzy boczne - został sprzedany EPIXON - 2-3 miesiące .... nie będę opisywał szczegółów bo już kilka razy o tym pisałem na forum... i nie chcę po raz kolejny kruszyć kopi Aktualnie jest REBA - przejeżdżony 1 sezon - jest LUX, sztywniejsza od fox-a, mniejsza kultura pracy ale czuję się na niej pewnie na zjazdach. Więc polecam REBĘ - nawet używaną po serwisie, Nie znam wyższych modeli Suntoura - nie sprawdzałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giagi Napisano 6 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 A jak wypada Marzocchi 320 w porównaniu do Reby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 17 Marca 2019 Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 Kolega szuka amorek pod oś 9 czy 15mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.