Luke83 Napisano 3 Marca 2019 Napisano 3 Marca 2019 Witam, Ogromnie proszę o pomoc. Zastanawiam się nad rowerem marki Giant, model jak w opisie. Zastanawia mnie tylko czy warto wydawać więcej pieniędzy na Talona 1 (GE). Czy różnice sprzętowe są na tyle znaczne, że uzasadniony będzie jego zakup. Bardzo proszę o pomoc. Za wszystkie opinie serdecznie dziękuję. Rower ogółem ma być uniwersalny. Większość jazdy to beton, ale zdarzy się też las i jakiś teren. Ważę ok 100 kg. Pozdrawiam,
Galvatron Napisano 7 Marca 2019 Napisano 7 Marca 2019 Moim zdaniem warto dopłacić, bo Talon 1, poza lepszym osprzętem, ma już podstawowy amortyzator powietrzny (XCR Air). Amortyzator ze sprężyną powietrzną można o wiele łatwiej i bardziej precyzyjnie ustawić pod swoją wagę i styl jazdy, zwiększając lub zmniejszając ciśnienie. Niestety, tanie amortyzatory powietrzne w rodzaju XCR Coil to atrapy, które niewiele dają.
Luke83 Napisano 7 Marca 2019 Autor Napisano 7 Marca 2019 Dzięki za opinię. Przemyślę jeszcze temat. Nie ukrywam, że malowanie zdecydowanie bardziej podoba mi się w 2 (ge). Dodatkowo "jedynka" trochę przekracza mój budżet. Kolejną rzeczą jest to, że obecnie jeżdżę na starym rowerku z kiepskim amorem sprężynowym i w żaden sposób nie przeszkadza mi to śmigać z rodzinką. Zastanawiam się czy moja skromna osoba doceni i wykorzysta taki rower. Zobaczę, może przemęczę się jeszcze na moim staruszku i poczekam na jakiś % po sezonie. Ogółem jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie i opnię. Pozdrawiam, Ł 6 godzin temu, Galvatron napisał: Moim zdaniem warto dopłacić, bo Talon 1, poza lepszym osprzętem, ma już podstawowy amortyzator powietrzny (XCR Air). Amortyzator ze sprężyną powietrzną można o wiele łatwiej i bardziej precyzyjnie ustawić pod swoją wagę i styl jazdy, zwiększając lub zmniejszając ciśnienie. Niestety, tanie amortyzatory powietrzne w rodzaju XCR Coil to atrapy, które niewiele dają. Dziękuję
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.