chodziak Napisano 2 Marca 2019 Napisano 2 Marca 2019 Witam, myślę nad budową roweru Dirt więc szukam ramy, ale mam problem z otyłością (około 90 kg), a jak jeździłem na Dartmoorze Two6player pro to jak mówili, chyba rama się uginała, więc nie wiem jaką wybrać. Cena do okoła 1000 zł. Wzrost około 165 cm.
Brombosz Napisano 2 Marca 2019 Napisano 2 Marca 2019 Wybacz szczerość, ale skoro rama od Two6player nie daje rady, to zamiast myśleć o innej powinieneś zabrać się za kuchnię i inaczej problem rozwiązać. Będzie zdrowiej z większymi szansami na powodzenie. Inne ramy też mogą nie wystarczyć.
mateo_s Napisano 11 Marca 2019 Napisano 11 Marca 2019 Ale czemu w ogóle chciałbyś aluminiową ramę do dirtu? Szczególnie przy 90kg? Wypatrz sobie jakąś ładną CroMo, przy 165 raczej w wersji short i jedziesz. Na początek przejrzyj ofertę NS/octane, a jak dartmoor to freak / quinny.
Roxorloops Napisano 12 Marca 2019 Napisano 12 Marca 2019 Jak dirt to lepiej stal, @mateo_s dobrze mówi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.