KrzyskoGT Napisano 1 Marca 2019 Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 (edytowane) Witam, posiadam rower backfire centurion 50 i tam siedzi amorek prawdopodobnie sr suntour XCT chyba 100mm skoku, nie wiem jaki rocznik, rozebralem go i wylalo sie moze 10ml błotnistej wody, chce go odratowac, czy ktos by mi mogl napisac krotko zwiezle i na temat jak to zrobic ( juz go rozebralem ) wyczyszcze go i nasmaruje i wleje olej ale ile tego oleju ? wlac go w komore w ktorej nie ma sprezyny tak ? sprezyne wysmaruje towotem wystarczy ? Dziekuje za pomoc amatorowi ale chce go koniecznie odratowac bo to rower brata. Edytowane 1 Marca 2019 przez KrzyskoGT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 1 Marca 2019 Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Wyczyścić, nawalić smaru stałego (nie żadnego oleju, bo i nie ma go tam do czego lać), złożyć i to jest tyle co można zrobić. To jest atrapa udająca amortyzator, ot kawałek sprężyny i co najwyżej jakiś kartridż z blokadą (nierozbieralny), bez tłumienia. A jak jest już to wszystko zatarte to po prostu kup za kilkadziesiąt złotych podobny i wymień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzyskoGT Napisano 1 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 (edytowane) koniecznie musze tego zrobic szkoda kasty na takie badziewie Moze byc towot ? chce go tylko podratowac Edytowane 1 Marca 2019 przez KrzyskoGT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 Marca 2019 Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Z braku laku i rak ryba - wal co masz. Jeśli nie są pordzewiałe golenie górne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 1 Marca 2019 Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Mogę ci dać całe nowe dolne lagi za 50zł z tulejami i uszczelkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzyskoGT Napisano 1 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 nie dziekuje, ja mam inny rower, ten chce tylko lekko podratowac coby dluzej wytrzymal bo na ulice wcale nie jest taki zly a lepiej pozno niz wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi