Skocz do zawartości

[napęd] Shimano 2x11 XTR Di2 M9050 pod ramę Cannondale F5 XL FoX Talas 32x?

rygiel6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Od długiego czasu mam rowerek Cannondale F5 XL z amorkiem Fox Talas 32x z osprzętem Shimano 3x9 SLX na kołach 26. Rowerek ma już swoje lata i od jakiegoś czasu miałem w planach przeprowadzić jakieś modyfikacje. I mam możliwość kupić osprzęt używany w dobrym stanie z grupy shimano XTR Di2 M9050 napęd 2x11. I pytanie do was czy to podejdzie do ramy i widelca? bo koła i tak będę zmieniał. 

Dzięki :)

Napisano

Grupa 9050 nie byla projektowana pod kolo 26" (zakres przełożeń). Dodatkowo mogą wystąpic kwestie kompatybilnosci mechanicznej przerzutek (np. jesli są to przerzutki direct mount). No i przede wszystkim sam sens montowania takiego napędu który bedzie stanowil 90% wartosci calego roweru. IMHO stare (poprzednia gen) deore 3x10 ew. na siłę nowe m6000 rowniez 3x10 z jakąś kasetą 11-32/34 max.to wszystko co mialoby rację bytu.

Napisano

Podejdzie. Jedynym problemem może być przerzutka przednia. Jeżeli jest montowana na obejmę, to może wymagać redukcji, jeżeli jest montowana na DM, to wymagać może adaptera. Pod stare koła kaseta 11rz też powinna wejść.

Napisano

Dzięki za odpowiedzi. Ogólnie miałem iść w napęd 3x9 Shimano XT. Ale że jest możliwość kupienia 2x11 w rozsądnej cenie jak dla mnie, dlatego pytam:) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...