kporys Napisano 28 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Czołem forumowicze. Stoję teraz przed dylematem zakupu roweru i zastanawiam się, który z wyżej wymienionych amortyzatorów będzie lepszym wyborem. Rock Shox jest w wersji Silver czyli czarne golenie stalowe i tłumik Turn Key. Tutaj moją obawę budzi czarna powłoka na goleniach, ponieważ niechciałbym żeby po czasie wyglądała jak w starych XCR, Raidonach. Czy wiecie jak teraz wygląda trwałość w przypadku Rock Shoxa? Manitou zaś to wersja na aluminiowych goleniach górnych i raczej z tłumikiem Absolute (standard). Jestem teraz troszkę niezdecydowany, bo na M30 jeździłem i poza sztywnością jego praca i czułość mi odpowiadała, natomiast o Judy nie ma zbyt wielu opinii a i słyszałem opinie, że tłumik Turn Key nie jest najlepszym wyborem i tylko Motion Control ma sens. Jesli ktoś wie coś więcej i ma jakaś opinie szczególnie o Judy, to proszę o informację. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 28 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Judy sztywny bardziej nie będzie (stal i 30mm). I również podzielam Twoje obawy o powłokę na stalowych goleniach (to raczej pokrycie typu czarny chrom, więc będzie się zachowywać podobnie jak te srebrne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateo_s Napisano 28 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 nie możesz znaleźć opinii o judy więc poczytaj o XC30 TK. Z kolei M30 pewnie jest w cubie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.