wojciechkrs Napisano 28 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Witam, w tym roku zamierzam dojeżdżać do pracy rowerem (32km w jedną stronę), dlatego potrzebuję wygodny plecak rowerowy na notebooka. Mój wybór prawdopodobnie padnie na Deuter Giga Bike, posiadam Race Exp Air i sprawuje się bardzo dobrze w codziennej jeździe (nie z notebookiem). Są dwie wersje Giga Bike . Normalna do 184cm wzrostu oraz wersja wydłużona 185cm w górę. Potrzebuję informacji jak pasuje wersja normalna, a jak wydłużona. Race Exp Air leży na mnie bardzo dobrze, a tam nie mam żadnej wydłużanej wersji. Niestety nie mam możliwości przymierzenia w mojej okolicy takiego plecaka. Jeżeli ktoś ma inne przykłady dobrego plecaka na takie dojazdy to proszę pisać, z chęcią przejrzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 28 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 A nie lepiej jakąś dobrą torbę na laptopa montowaną na tyle niż mordowanie się z plecakiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciechkrs Napisano 28 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Plecak nigdy nie był dla mnie problemem, lubię z nimi jeździć. Roweru używam też do polatania po lesie i górkach, musiałbym często zakładać i ściągać bagażnik, którego zresztą nie mam. Jak rozumiem torba miałaby być montowana na bagażniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 28 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Jeśli to typowy góral i nie zamierzasz montować bagażnika to faktycznie nie masz innego wyjścia niż plecak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciechkrs Napisano 28 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Tak, to typowy góral. https://katalog.bikeworld.pl/2014/web/produkt/rowery/mtb_29er_hardtail/canyon/38221/grand_canyon_al_slx_7_9/3. Jeżdżę z plecakiem cały czas. Do race exp aira upchałem lapka, zasilacz, parę ciuchów, pompkę i bukłak, ale niestety przy otwieraniu wszystko prawie się wysypuje. W samej jeździe jakoś mocno mi nie przeszkadzał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.