Donayo Napisano 28 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 (edytowane) Czy ktoś z Was mnie oświeci, bo jestem ułomny albo czegoś nie rozumiem. Zsunąłem osłony goleni w moim RockShox Judy i za nic nie potrafię ich z powrotem zamontować tak, aby były szczelne. Po prostu nie potrafię wcisnąć tego zgrubienia w odpowiednie miejsce. Jest na to jakiś sposób? Edytowane 28 Lutego 2019 przez Donayo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 28 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Popsikaj wd 40 i musisz założyć z jednej strony i kręcąc w kółko zakładać ;-))) Ciężko to wytłumaczyć słowami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donayo Napisano 28 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Chyba masz na myśli dół, a mi chodzi o górę. Z dołem sobie poradziłem, ale góry nie mogę niczym wcisnąć na miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 28 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Coś mi tu nie pasuje.....na dole osłona zachodzi na zimering a u góry zakładasz trytytke..... Wklej jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donayo Napisano 28 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Widziałem patent na trytytkę, ale fabrycznie było to jakoś wciśnięte i myślałem, że da się wcisnąć z powrotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donayo Napisano 28 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Jeszcze jedno pytanie. Osłony są konieczne czy mógłbym je zdjąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 28 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 (edytowane) Niech są. Później, gdy przyszła moda na brak osłon to producenci wzmocnili uszczelnienie względem poprzedniej konstrukcji z osłonami, nie wiem tego na 100 %, ale raczej tak było. A próbowałeś to jakoś na wodę podciągnąć do góry ? ( jak dasz coś śliskiego - olej/wd40 - to nie odparuje - może być ślisko i zjeżdżać - może faktycznie wtedy małe, wąskie trytytki czarne ) Edytowane 28 Lutego 2019 przez SoloTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 28 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 rs judy miałem kilkanaście lat temu wiec mogę nie pamiętać ale góra tych osłon chyba trzymała się tylko na tarciu gumy o goleń, ze starości te osłony opadały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donayo Napisano 1 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 @SoloTM Nie probowałem, ale skoro nie mogę tego wepchnąć niczym płaskim, raczej nic nie pomoże. @eloo Może być i tak, chociaż jest mała szczelina w miejscu, gdzie teoretycznie powinny się wsunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 1 Marca 2019 Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 5 godzin temu, Donayo napisał: jest mała szczelina w miejscu, gdzie teoretycznie powinny się wsunąć. nie bądź taki cyknij fotkę....ja też nie kojarzę żadnego rowka przy koronie widelca ;-(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donayo Napisano 1 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 @woojj Ja mam wrażenie, że tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi