Patryko34441 Napisano 25 Lutego 2019 Napisano 25 Lutego 2019 Cześć, Chcąc kupić zestaw Shimano m520 + Jakieś ciekawe buty SPD w sklepie dowiedziałem się że mam wysokie podbicie i trudno będzie mi dopasować jakieś buty. Pod koniec tygodnia jadę do większego sklepu, może tam będzie wybór większy. Zwracam się do was z zapytaniem, czy ktoś miał podobny problem co ja i mógłby polecić jakiś model. Jest niestety jedno ale, jako że są to pierwsze buty SPD i nie wiem czy będzie mi się to podobało, chciałbym wydać nie więcej niż 250-350 za buty.
Gość Napisano 25 Lutego 2019 Napisano 25 Lutego 2019 Decathlon. Masz tam sporo butów w dużej ilości rozmiarów. Przymierzysz, pochodzisz, może akurat któreś wpadną w oko.
fastfood Napisano 4 Marca 2019 Napisano 4 Marca 2019 Buty rowerowe (przynajmniej Shimano) najczęściej są płaskie wewnątrz, a profil robiony jest wkładką. Jeśli but mocno Ci nie leży, spróbuj wyjąć wkładkę i zastosować wyższą/termoformowalną. Takie moje 3 centy.
Gość Napisano 5 Marca 2019 Napisano 5 Marca 2019 A o jaki typ buta chodzi konkretnie ? Na moje oko wychodzi że w MAvic robi buty w ktorych jest sporo miejsca. Własnie sie przesiadłem z Turystyków shimano Mt41 na MAvic Crossride elite i jest bardzo Ok. Na alle jest jedna nowa para za 199 w rozmiarze 46 (czyli stopa ok 28.8) ;-P Tylko gosc chyba ma lewy i prawy w innym wydaniu, niemniej jak na buty do jazdy po miesice sa b.Ok.
itr Napisano 5 Marca 2019 Napisano 5 Marca 2019 https://www.singletracks.com/blog/mtb-gear/mavic-crossride-elite-shoes-2016-a-long-term-review-turned-short/ troszkę strach się bać, potrzebuję też szerokiego łapcia bo Mt 31 się powoli kończą po kilkunastu latach jazdy, głównie w mieście i zimą
Gość Napisano 6 Marca 2019 Napisano 6 Marca 2019 Widzialem to review przed kupnem ;-) chyba jedyne tak mocno negatywne, ale widzialem i kilka innych ocen w m.in sklepach intwrnetowych amazon czy uķ i byly pozytywne. Moje buty pewnie spedza swoj zywot w miescie, jako miejsko jesienne, wiec latania po kamerdolach raczej im zaznac się nie uda. Balem sie tylko ze beda mega przewiewne, a okazuje sie że sa w sam raz na teraz. Jako buty do miasta, wygladaja super, prawie jak cywilne. W rozmiarze 46 but z blokiem sh51 wazy 484g. To jakies 80g mniej per sztuka od moich poprzednikow mt41
Gość Napisano 6 Marca 2019 Napisano 6 Marca 2019 Moze napisze jeszcze iż pelnej ceny katalogowej (prawie 400pln) nie sa warte. Ale jesli mozna je dostac za ok 200pln, to zdecydowanie sa godne polecenia. Moje wyczochralem w naprawde niezlej cenie, bo za nowki zaplacilem 170pln ;-) turystyki shimano za 200pln sa przy nich jak gumiaki. Pisze tu o mt34 czy mt5, szczegolnie mt5 mnie rozczarowaly, liczylem ze beda to super turystyki, po zjeżdzeniu mt41 , mt42 liczylem na to samo...i rozczarowanie. .
itr Napisano 6 Marca 2019 Napisano 6 Marca 2019 też mi się podobają, ale ta mieszana para budzi mieszane uczucia, dokładnie jako cywilne bym je chciał mieć, ale za zlepione dwa buty z innych seriii to dwiescie to jednak za dużo. chyba będę Cie gonił żeby je zobaczyć, więc nie uciekaj na mieście
Gość Napisano 6 Marca 2019 Napisano 6 Marca 2019 Zapraszam do Waw Spire na tzw tygodniu, ew jakas weekendowa pojezdzawka. na miescie to ja zawsze gonie, a pozniej uciekam ;-) Ile fabryka :-p achyba mam dobre wejscie w ten sezon ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.