Patryko34441 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Cześć, Chcąc kupić zestaw Shimano m520 + Jakieś ciekawe buty SPD w sklepie dowiedziałem się że mam wysokie podbicie i trudno będzie mi dopasować jakieś buty. Pod koniec tygodnia jadę do większego sklepu, może tam będzie wybór większy. Zwracam się do was z zapytaniem, czy ktoś miał podobny problem co ja i mógłby polecić jakiś model. Jest niestety jedno ale, jako że są to pierwsze buty SPD i nie wiem czy będzie mi się to podobało, chciałbym wydać nie więcej niż 250-350 za buty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Decathlon. Masz tam sporo butów w dużej ilości rozmiarów. Przymierzysz, pochodzisz, może akurat któreś wpadną w oko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fastfood Napisano 4 Marca 2019 Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Buty rowerowe (przynajmniej Shimano) najczęściej są płaskie wewnątrz, a profil robiony jest wkładką. Jeśli but mocno Ci nie leży, spróbuj wyjąć wkładkę i zastosować wyższą/termoformowalną. Takie moje 3 centy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Marca 2019 Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 A o jaki typ buta chodzi konkretnie ? Na moje oko wychodzi że w MAvic robi buty w ktorych jest sporo miejsca. Własnie sie przesiadłem z Turystyków shimano Mt41 na MAvic Crossride elite i jest bardzo Ok. Na alle jest jedna nowa para za 199 w rozmiarze 46 (czyli stopa ok 28.8) ;-P Tylko gosc chyba ma lewy i prawy w innym wydaniu, niemniej jak na buty do jazdy po miesice sa b.Ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 5 Marca 2019 Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 https://www.singletracks.com/blog/mtb-gear/mavic-crossride-elite-shoes-2016-a-long-term-review-turned-short/ troszkę strach się bać, potrzebuję też szerokiego łapcia bo Mt 31 się powoli kończą po kilkunastu latach jazdy, głównie w mieście i zimą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Marca 2019 Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 Widzialem to review przed kupnem ;-) chyba jedyne tak mocno negatywne, ale widzialem i kilka innych ocen w m.in sklepach intwrnetowych amazon czy uķ i byly pozytywne. Moje buty pewnie spedza swoj zywot w miescie, jako miejsko jesienne, wiec latania po kamerdolach raczej im zaznac się nie uda. Balem sie tylko ze beda mega przewiewne, a okazuje sie że sa w sam raz na teraz. Jako buty do miasta, wygladaja super, prawie jak cywilne. W rozmiarze 46 but z blokiem sh51 wazy 484g. To jakies 80g mniej per sztuka od moich poprzednikow mt41 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Marca 2019 Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 Moze napisze jeszcze iż pelnej ceny katalogowej (prawie 400pln) nie sa warte. Ale jesli mozna je dostac za ok 200pln, to zdecydowanie sa godne polecenia. Moje wyczochralem w naprawde niezlej cenie, bo za nowki zaplacilem 170pln ;-) turystyki shimano za 200pln sa przy nich jak gumiaki. Pisze tu o mt34 czy mt5, szczegolnie mt5 mnie rozczarowaly, liczylem ze beda to super turystyki, po zjeżdzeniu mt41 , mt42 liczylem na to samo...i rozczarowanie. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 6 Marca 2019 Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 też mi się podobają, ale ta mieszana para budzi mieszane uczucia, dokładnie jako cywilne bym je chciał mieć, ale za zlepione dwa buty z innych seriii to dwiescie to jednak za dużo. chyba będę Cie gonił żeby je zobaczyć, więc nie uciekaj na mieście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Marca 2019 Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 Zapraszam do Waw Spire na tzw tygodniu, ew jakas weekendowa pojezdzawka. na miescie to ja zawsze gonie, a pozniej uciekam ;-) Ile fabryka :-p achyba mam dobre wejscie w ten sezon ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.