Miloszlwg Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Witam . Mam pewniej problem z amorkiem marzo drop off triple z 2004 model z dwiema komorami na powietrze . Mój problem wyglada następująca ze olej po wgieciu zostaje na lewej ladze nic w tym dziwnego tylko ze amorek miał podobno serwis . Jeśli to coś da to olej ma taki specyficzny zapach . Jescze gdy z prawej lagi spuszczam powietrze trochę oleju się wydostaje wentylem . To na tyle liczę na wasza pomoc . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 24 Lutego 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Hej, serwis serwisem. Zależy czy przy serwisie wymienione zostały uszczelki kurzowe i olejowe. Nie zawsze jest potrzeba i też sprzedawca nie zawsze jest uczciwy w tej materii. Czasem też przez pierwsze godziny jazdy spod uszczelki wydobywa się nadmiar oleju/smaru nałożony przy serwisie. Obawiam się że masz jeszcze oryginalne, wiekowe już uszczelki. Tak czy inaczej nie ignorowałbym problemu i wymieniłbym przynajmniej uszczelki olejowe. Komplet oryginalnych powala z nóg i nie kupisz samych olejowych ale Marzocchi przez lata robiło rebrand uszczelek Ari(tu szczególny ukłon w kierunku pani o nicku Fonika która promując swoją firmę(a raczej swojego męża) plecie też sporo bzdur na temat "oryginalności" oryginalnych uszczelek) więc tu masz sporo łatwiej i taniej. Musisz poszukać uszczelek olejowych Ari z symbolem 013 lub 014 jedne mają 7 mm wysokości a drugie mają 8/9 mm wysokości. Bezpieczniej będzie wziąć 013 lub też wymontuj, zmierz i kup na wzór. To są te same uszczelki tylko bez logo Marzocchi. Sam miałem taki widelec jak Twój i mile go wspominam choć klocek z niego straszny był. Co do oleju wydobywającego się przez wentyl - normalna sprawa jak troszeczkę wypłynie - wytrzyj olej ręcznikiem papierowym i będziesz też wiedział w jakim stanie olej. W razie pytań pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miloszlwg Napisano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Może wiesz czy w polskich sklepach są takie czy muszę ściągać zza granicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 24 Lutego 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 przecież podałem Ci markę i model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miloszlwg Napisano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Znalazłem takie coś http://motozet.pl/uszczelniacze-zawieszenia-ariete-32427-sc-ari013-p-1846.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 5 Marca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 wymontuj i zmierz wysokość uszczelki olejowej która siedzi obecnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi