Miloszlwg Napisano 24 Lutego 2019 Napisano 24 Lutego 2019 Witam . Mam pewniej problem z amorkiem marzo drop off triple z 2004 model z dwiema komorami na powietrze . Mój problem wyglada następująca ze olej po wgieciu zostaje na lewej ladze nic w tym dziwnego tylko ze amorek miał podobno serwis . Jeśli to coś da to olej ma taki specyficzny zapach . Jescze gdy z prawej lagi spuszczam powietrze trochę oleju się wydostaje wentylem . To na tyle liczę na wasza pomoc . Pozdrawiam Cytuj
Mod Team mrmorty Napisano 24 Lutego 2019 Mod Team Napisano 24 Lutego 2019 Hej, serwis serwisem. Zależy czy przy serwisie wymienione zostały uszczelki kurzowe i olejowe. Nie zawsze jest potrzeba i też sprzedawca nie zawsze jest uczciwy w tej materii. Czasem też przez pierwsze godziny jazdy spod uszczelki wydobywa się nadmiar oleju/smaru nałożony przy serwisie. Obawiam się że masz jeszcze oryginalne, wiekowe już uszczelki. Tak czy inaczej nie ignorowałbym problemu i wymieniłbym przynajmniej uszczelki olejowe. Komplet oryginalnych powala z nóg i nie kupisz samych olejowych ale Marzocchi przez lata robiło rebrand uszczelek Ari(tu szczególny ukłon w kierunku pani o nicku Fonika która promując swoją firmę(a raczej swojego męża) plecie też sporo bzdur na temat "oryginalności" oryginalnych uszczelek) więc tu masz sporo łatwiej i taniej. Musisz poszukać uszczelek olejowych Ari z symbolem 013 lub 014 jedne mają 7 mm wysokości a drugie mają 8/9 mm wysokości. Bezpieczniej będzie wziąć 013 lub też wymontuj, zmierz i kup na wzór. To są te same uszczelki tylko bez logo Marzocchi. Sam miałem taki widelec jak Twój i mile go wspominam choć klocek z niego straszny był. Co do oleju wydobywającego się przez wentyl - normalna sprawa jak troszeczkę wypłynie - wytrzyj olej ręcznikiem papierowym i będziesz też wiedział w jakim stanie olej. W razie pytań pisz. Cytuj
Miloszlwg Napisano 24 Lutego 2019 Autor Napisano 24 Lutego 2019 Może wiesz czy w polskich sklepach są takie czy muszę ściągać zza granicy ? Cytuj
Mod Team mrmorty Napisano 24 Lutego 2019 Mod Team Napisano 24 Lutego 2019 przecież podałem Ci markę i model Cytuj
Miloszlwg Napisano 24 Lutego 2019 Autor Napisano 24 Lutego 2019 Znalazłem takie coś http://motozet.pl/uszczelniacze-zawieszenia-ariete-32427-sc-ari013-p-1846.html Cytuj
Mod Team mrmorty Napisano 5 Marca 2019 Mod Team Napisano 5 Marca 2019 wymontuj i zmierz wysokość uszczelki olejowej która siedzi obecnie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi