darekc Napisano 24 Lutego 2019 Napisano 24 Lutego 2019 Potrzebuję pomocy w zidentyfikowaniu sterów w rowerze Author Modus z 2005r. W temacie napisałem Drop In bo tak mi się coś po głowie kołacze, na łożyskach jest napisane 44 x 30,15 i 45° x 45° Chciałbym kupić nowe a kompletnie nie wiem jak ich szukać, stare są już trochę pordzewiałe więc nie ma chyba sensu ich reanimować.
darekc Napisano 24 Lutego 2019 Autor Napisano 24 Lutego 2019 Trudne pytanie mi zadajesz wydaje mi się, że to są półzintegrowane, mam dwa takie łożyska jak na zdjęciu jedno oparte jest na bieżni i chowa się w główce ramy od dołu a drugie przychodzi od góry i na to plastikowy przecięty oring, jakaś aluminiowa podkładka i na to taka "przykrywka" z napisem ritchey.
Gość Napisano 24 Lutego 2019 Napisano 24 Lutego 2019 W ramę masz wbite miski, czy łożysko wchodzi bezpośrednio w główkę?
Gość Napisano 24 Lutego 2019 Napisano 24 Lutego 2019 No to tak na moje oko, to musisz szukać sterów zintegrowanych o wymiarze zewnętrznym 44mm. Edit: Pogrzebałem i nie jestem już taki pewny. Poczekaj aż ktoś bardziej doświadczony się wypowie.
darekc Napisano 24 Lutego 2019 Autor Napisano 24 Lutego 2019 Dziękuję, rozmontowałem jeszcze raz wszystko, nie ma tam misek, łożyska opierają się bezpośrednio na ramie, więc z tego co mi podpowiada wujek google mam stery zintegrowane. Znalazłem też w necie same łożyska i chyba je kupię, bo jedno "spodnie" jest trochę pordzewiałe a górne dobrze wygląda.
Janu_sz Napisano 24 Lutego 2019 Napisano 24 Lutego 2019 W necie po ok. 20-25 zł ( o ile znajdziesz gdzieś za tyle, bo cenami sypią prawie jak za stery ), u chińczyka po 2-3 usd
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.