Skocz do zawartości

[stery] Ritchey Drop In

darekc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Potrzebuję pomocy w zidentyfikowaniu sterów w rowerze Author Modus z 2005r. W temacie napisałem Drop In bo tak mi się coś po głowie kołacze, na łożyskach jest napisane 44 x 30,15 i 45° x 45° Chciałbym kupić nowe a kompletnie nie wiem jak ich szukać, stare są już trochę pordzewiałe więc nie ma chyba sensu ich reanimować.

ritchey.jpg.9d2c9a106e5fce298b008ef930249e00.jpg

Napisano

Trudne pytanie mi zadajesz :D wydaje mi się, że to są półzintegrowane, mam dwa takie łożyska jak na zdjęciu jedno oparte jest na bieżni i chowa się w główce ramy od dołu a drugie przychodzi od góry i na to plastikowy przecięty oring, jakaś aluminiowa podkładka i na to taka "przykrywka" z napisem ritchey.

Napisano

W ramę masz wbite miski, czy łożysko wchodzi bezpośrednio w główkę?

Napisano

No to tak na moje oko, to musisz szukać sterów zintegrowanych o wymiarze zewnętrznym 44mm. 

Edit: Pogrzebałem i nie jestem już taki pewny. Poczekaj aż ktoś bardziej doświadczony się wypowie.

Napisano

Dziękuję, rozmontowałem jeszcze raz wszystko, nie ma tam misek, łożyska opierają się bezpośrednio na ramie, więc z tego co mi podpowiada wujek google mam stery zintegrowane.  Znalazłem też w necie same łożyska i chyba je kupię, bo jedno "spodnie" jest trochę pordzewiałe a górne dobrze wygląda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...