arwo Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Witam wszystkich. Wymieniam ramę na fulla i stoję przed dylematem kupna dampera. Mysle nad zakupem DT Swiss X313 lub RS Monarch XX. Za DT stoi waga a na niej tez mi zależy . Ktory wg was jest lepszy? Główny teren dla nich to Bike maraton/adventure W tej chwili na przodzie mam REBA RL. Chcialbym z jednej manetki blokować oba amorki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 O jakiej ramie rozmawiamy? Amortyzator tylny dobiera się do konkretnej ramy. Musi mieć odpowiednie zaworowanie (ustawienie kompresji i powrotu), żeby zawiecha działała jak należy. Dlatego ramy z pełnym zawieszeniem prawie zawsze są sprzedawane razem z amortyzatorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 25 Lutego 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 O ile w przypadku DT mamy jedno zaworowanie , o tyle Monarch będzie miał ich kilka. Wszystko na czym jeździłem z DT ( dwa tłumiki, 3 amorki ) było w miarę lekkie, bardzo progresywne , bardzo czułe na niskie temperatury i mało czułe na małe nierówności. Wszystko z DT ma blokadę na sztywno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Serwisowo RS wygląda dużo lepiej: możesz go serwisować sam, na podstawie oficjalnej dokumentacji (BEZ utraty gwarancji!), albo korzystać z licznych autoryzowanych serwisów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.