dolchus Napisano 23 Lutego 2019 Napisano 23 Lutego 2019 Dzień dobry! Nurtuje mnie kwestia zawarta w tytule wątku. Znam kikla osób które mówią: "Ja i tak nie zmieniam przerzutek" Jeżdżą przeważnie na niemal najwyższym przełożeniu rodem z dziadkowej 'Ukrainy' Jestem właśnie w trakcie rozkręcania manetki roweru który był w posiadaniu gościa z manetkofobią. Co ciekawe, manetek się boi, a pedałów to już nie W trakcie rozkręcania okazało się że ze smaru zrobił się klej, kluczowe elementy pordzewiały, i złączyły się ze sobą w jedną całość niczym rzeźba zapomnianej mechaniki. W sumie to cały rower nadawałby się do Galerii Figur Stalowych I stąd moje pytanie: Czym sugerują się osoby które nie zmieniają przełożeń w swoich maszynkach? Czy też tak macie?
Tatanka Napisano 23 Lutego 2019 Napisano 23 Lutego 2019 A po co zmieniać przerzutki skoro się ich nie używa?
Sansei6 Napisano 23 Lutego 2019 Napisano 23 Lutego 2019 Popraw temat, bo zaraz go usuną Niektórzy nie umieją korzystać. Może leniwi, albo tacy... mało wymagający, dobre przełożenie pasuje to po co zmieniać, są też tacy, co wychowani na bezprzerzutkowcach, dostali, kupili z przerzutką i nie mają nawyku... W sumie zimą ja też mam swoje ustalone przełożenie i bardzo radko zmieniem, zwłaszcza przy mrozie w trosce o linki itp.
dolchus Napisano 25 Lutego 2019 Autor Napisano 25 Lutego 2019 Cytat A po co zmieniać przerzutki skoro się ich nie używa? Słusznie, i po co używać skoro się nie przerzuca :D @Sansei6Co jest nie tak z tematem? Najśmieszniejsze jest kiedy ci ludzie są mocno zdziwieni że nie działa kiedy już przypomną sobie o istnieniu manetek Dziadek powtarzał: "Pamiętaj, nieużywany sprzęt psuje się jeszcze bardziej!" ;)
Kolmark Napisano 25 Lutego 2019 Napisano 25 Lutego 2019 Ja tam zmieniam przerzutki dopiero jak się zepsują. Najczęściej zmieniam biegi, ale zdarzało się zmieniać przełożenia.
EdytaM Napisano 25 Lutego 2019 Napisano 25 Lutego 2019 Ja powiem szczerze, że też rzadko zmieniam przerzutki i nie uważam, że to jakiś błąd
Mod Team safian Napisano 25 Lutego 2019 Mod Team Napisano 25 Lutego 2019 Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia:- pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu- podobny temat już istnieje- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.