Quickee Napisano 17 Lutego 2019 Napisano 17 Lutego 2019 Witam! Posiadam piastę hope pro 3. Stwierdziłem ze nadszedł czas na zmianę smaru w bębenku dokładnie zapadki. Po przesmarowniu i założenia bębenka, Piasta totalnie straciła głos cykania. I oto moje pytanie. W czym jest problem? Za dużo smaru czy może jest jakiś specjalny smar który nie zagłusza cykania? Pozdrawiam!
rzezniol Napisano 17 Lutego 2019 Napisano 17 Lutego 2019 Zapadki i smar ? Ciesz się że jeszcze zazębia. Rozebrać wyczyścić i zamiast smaru kropelka oleju na miejsca podparcia "piesków" i na wieniec zębaty. Ja używam zwyczajowo zielonego Finish Line lub Rohloffa do łańcucha. Pozdrawiam
Gość Napisano 17 Lutego 2019 Napisano 17 Lutego 2019 Tak jak kolega wyżej. Wymyj wszystko i nałóż cieniutką warstwę oleju. Ja "malowałem" wszystkie elementy bębenka olejem za pomocą pędzelka. Warstwa dosłownie taka żeby powierzchnia się pokryła tłustym filtrem.
Quickee Napisano 17 Lutego 2019 Autor Napisano 17 Lutego 2019 Dziękuję za pomoc! Post uważam za zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.