Gość Napisano 16 Lutego 2019 Napisano 16 Lutego 2019 Hej, Kupiłem sztycę PRO PLT 31,6 400mm -20mm. Może nie tyle co zaniepokoiły, co zastanowiły mnie dwie sprawy. 1. Czy to normalne w tych sztycach że anoda sięga tylko kawałek wgłąb sztycy od środka? 2. Praktycznie cała sztyca wewnątrz jest pokryta jakimś bardzo drobnym proszkiem, jakby mikro drobinki metalu z piaskiem czy innym granulatem. Ktoś ma pomysł co to jest? Przerzuciłem trochę sztyc w życiu i pierwszy raz widzę coś takiego.
M370N Napisano 16 Lutego 2019 Napisano 16 Lutego 2019 Ja usiłuję sprzedać starszy model sztycy PRO PLT 31,6 Jak ją kupowałem to nie miałem w środku żadnych opiłków. Do mojego roweru trekkingowego wchodziła na ok. 8 cm. Co istotne ma długość 400mm. Nowe modele mają tak dziwnie uciętą po skosie rurę, czy przypadkiem Twoja nie jest jednak długości 350mm i może stąd różnica? W prawie wszystkich sklepach jakie znajduję w internecie podawana jest długość 400mm a w Dadelo 350.
Gość Napisano 16 Lutego 2019 Napisano 16 Lutego 2019 Ma 400mm, jest napis w dolej części. Sklepy jak sklepy, ważne jest to co podaje producent na stronie. Właścicielem jest Shimano, także można zaufać że wiedzą co piszą.
siemalysy Napisano 16 Lutego 2019 Napisano 16 Lutego 2019 @skom25 może ta sztyca jest malowana proszkowo. Stąd mogłyby się znaleźć w środki drobinki, o których wspominasz. Mam sztycę PRO, która nie jest zamontowana. Sprawdzę później jak to w niej wygląda.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.