Skocz do zawartości

[Sztyca] PRO PLT; wykończenie

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Kupiłem sztycę PRO PLT 31,6 400mm -20mm. Może nie tyle co zaniepokoiły, co zastanowiły mnie dwie sprawy.

1. Czy to normalne w tych sztycach że anoda sięga tylko kawałek wgłąb sztycy od środka?

2. Praktycznie cała sztyca wewnątrz jest pokryta jakimś bardzo drobnym proszkiem, jakby mikro drobinki metalu z piaskiem czy innym granulatem. Ktoś ma pomysł co to jest?

Przerzuciłem trochę sztyc w życiu i pierwszy raz widzę coś takiego.

20190216-103035-HDR.jpg

Napisano

Ja usiłuję sprzedać starszy model sztycy PRO PLT 31,6 B) Jak ją kupowałem to nie miałem w środku żadnych opiłków. Do mojego roweru trekkingowego wchodziła na ok. 8 cm. Co istotne ma długość 400mm. Nowe modele mają tak dziwnie uciętą po skosie rurę, czy przypadkiem Twoja nie jest jednak długości 350mm i może stąd różnica? W prawie wszystkich sklepach jakie znajduję w internecie podawana jest długość 400mm a w Dadelo 350.  

Napisano

Ma 400mm, jest napis w dolej części. Sklepy jak sklepy, ważne jest to co podaje producent na stronie. Właścicielem jest Shimano, także można zaufać że wiedzą co piszą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...