Pietern Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Te starsze chyba trochę się wytarły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dezent Napisano 10 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Jakby się wytarły do tylko tam gdzie się chwyta, a nie całe. Po za tym te starsze mam niecały rok, pamiętam jak wyglądały nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Tak sobie spekuluję, ze zdjęć trudno wywnioskować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dezent Napisano 16 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Zakupiłem stojak w lidlu. Ustawiłem rower tak jak na zdjęciu i przepompowałem jeszcze raz płyn. Jak to się mówi: "teraz to jo" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Marca 2019 Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 Nie chce być złośliwy, ale nawet bez stojaka wystarczyło odkręcić zacisk i położyć go poniżej ramy. Co do zestawu do odpowietrzania. Jeżeli zapłaciłeś za niego więcej niż 20zł, to według mnie nie warto. Shimano idealnie odpowietrza się za pomocą lejka ( chociaż jak bardzo długo używałem strzykawki) + rurki i strzykawki do wpompowania płynu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dezent Napisano 17 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 Wyobraź sobie, że nie wystarczyło. To akurat ja wiem najlepiej, a nie Ty. Twoje porady co do zestawu i procesu odpowietrzania również są zbędne. W moim przypadku dopiero pokazana operacja przyniosła efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Marca 2019 Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 Teraz, Dezent napisał: Twoje porady co do zestawu i procesu odpowietrzania również są zbędne. Po co te nerwy? Lejek Shimano kosztuje 15 zł, strzykawka + rurki jakieś 5 zł. Da się tym spokojnie odpowietrzyć hamulce w sposób jaki zaleca Shimano. Jeżeli zapłaciłeś za niego +/- 20 zł to bardzo fajny zestaw. Jeżeli znacznie więcej i serwisujesz tylko Shimano, to można zrobić to taniej i równie skutecznie, co wcale nie oznacza że mam jakiś problem ze kupiłeś sobie zestaw PS: Jak zakładasz nową część układu, to olej z pierwszego przelania spisz na straty. Nie wiadomo co znajdzie się w układzie. U mnie np pojawił się opiłek metalu, który prawdopodobnie powstał przy dokręcaniu przewodu do klamki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 17 Marca 2019 Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 @Dezent trochę za bardzo do siebie to bierzesz. To jest forum, wejdzie za pół roku w ten temat ktoś o podobnych problemach i jemu informacja że łatwiej odpowietrzyc tył kiedy przewód jest prosty a różnica poziomów między klamką i zaciskiem jak największa się przyda. Pewnie że stojak ułatwia życie ale odkrecenie zacisku o którym wspomina @skom25 działa dokładnie tak samo, chodzi wyłącznie o fizykę zacisk możliwe nisko. Co do zestawu nie chce mi się analizować co kto proponował i co kto kupił ale wężyk od zestawu kroplowek i dwie strzykawki działają rownie dobrze co zestawy dedykowane. Jedyne co niektóre dedykowane zestawy czasem wyróżnia to że w komplecie jest buteleczka oleju plus końcówka z gwintem do klamki i to jest ok, też wolę zestawy niż gole strzykawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.