Sajmonek Napisano 15 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Cześć, jestem w trakcie przekładanie napędu na nową ramę, posiadam napęd Deore 3x9 i mam problem z prawą manetką (SL-M590 z 2016 r,), która... zgubiła jedno przełożenie. Musiałem wymienić linkę, poszło bezproblemowo, końcówka linki siadła w gnieździe. Wydawało się ok, ale podczas testu okazało się, że teraz jest tylko 8 przełożeń. Po wyjęciu linki tak samo. Odkręciłem ten wskaźnik, aby zajrzeć do środka i nie ma tam jak gdyby miejsca na jeszcze jeden skok, przeszkadzają już plastikowe ograniczniki. Co ciekawe wskaźnik zatrzymuje się jakby 1 stopień przed, a zawsze szedł do końca. Nie wiem, głupi już jestem od tego. Ktoś, coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 15 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Rozumiem że na drugim końcu linki nie ma jeszcze przerzutki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajmonek Napisano 15 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Cytat Nie ma łańcucha, testy był na przerzutce. Potem z samą linką, bez linki i na koniec z otwartą obudową. Za każdym razem 8 :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 15 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 8 Przełożeń czy 8 "pstryknięć"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajmonek Napisano 15 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Na początku liczyłem pstryknięcia, ale po otwarciu manetki 8 było również obrotów tego czegoś plastikowego, okrągłego (nie potrafię nazwać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 15 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Najpierw liczyles kliknięcia, ale przestales bo manetka się otworzyła i coś Cię wystraszylo i to się obracalo ( nie wiesz co to jest ) i dlatego nie wiesz ile jest kliknięć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 15 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 8 obrotów kółeczka plus pozycja startowa, czyli dziewięć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 15 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Przy 9 biegowej manetce jest 8 klików, jakie 9 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajmonek Napisano 15 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Przyjmę wszelkie zasłużone drwiny na klatę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.