darnie11 Napisano 14 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2019 Witam posiadam amortyzator manitou stance, jest pekniety przy osce moje pytanie brzmi czy mozna wymienic dół od jakiegoś innego amora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artofnois Napisano 27 Marca 2019 Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Szukaj dołu od Stance/Sherman/Nixon lub inny Maniak z lagami 32mm. Nie próbuj tego spawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ador Napisano 27 Marca 2019 Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 https://allegro.pl/oferta/lagi-manitou-nixon-nowe-7685452813 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selvan82 Napisano 27 Marca 2019 Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Przecież on ma amora na ośce a te lagi nixona z linku który wrzuciłeś na zwykły szybko-zamykacz Ps. Tak możesz wymienić sobie same dolne lagi w amorze - Twoje idą od razu na śmietnik. Swoją drogą jak je załatwiłeś że tak pękły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ador Napisano 27 Marca 2019 Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Mea culpa https://archiwum.allegro.pl/oferta/golenie-dolne-amortyzatora-manitou-stance-i7533608155.html gościu miał na sprzedaż , nie było ofert kupna , masz tu kontakt bo to jest sklep rowerowy może jeszcze te golenie ma http://www.rowery.com.pl/kontakt/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 27 Marca 2019 Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 (edytowane) @Selvan82 one tak pękały Edyta: mam i zdjęcie niepękniętego, te śruby do mocowania ośki są tak zaprojektowane że jak za lekko albo za mocno są skręcone to na ten dół ma spore naprężenia. Tam nie może być "grama" luzu ani "grama" przeciągnięcia śrub. Edytowane 27 Marca 2019 przez abdesign Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 28 Marca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 14 godzin temu, abdesign napisał: one tak pękały Same nie pękały. Podobne mocowanie było w starych Foxach 36 i też sporo było tam popękanych. Dlaczego? Tam są dwie śruby i trzeba je dokręcać na przemian, do pierwszego oporu, nie bardziej. No ale wielu użyszkodników kręciło "na pałę" i tak to się dla amora kończyło. I potem bajki "że one tak mają". Ja miałem takiego Foxa kilka lat i nie pękło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 28 Marca 2019 Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Nie pękały tym, którzy hołdują starej dobrej zasadzie, czyli RTFM (Read The F*cking Manual) i stosują się do zaleceń tam zawartych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 28 Marca 2019 Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Oj wiadomo że nie same, problem był właśnie w nieumiejętnym dokręcaniu śrub. Ps. Mój nie pękł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi