Janu_sz Napisano 13 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 Trochę zgłupiałem, czym jest GOLD w nazwie Recona RL ? Mam do kupienia w dobrym stanie ( takiego co szukałem 26", 9QR ), z niskim przebiegiem raczej, bo wygląda jak nowy, tylko próbuje rozwikłać zagadkę GOLD z nazwy ( RL znane ). Wyczytałem, że to praktycznie Reba. Pomożecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateo_s Napisano 13 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 gold to jest dosłownie ta lekko złota anoda na goleniach, w silver są stalowe co do porównań z rebą bym nie przesadzał, tłumik niby ten sam ale z jakichs powodów reba jest 2x droższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 13 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 Dobra,czyli tylko kolor anody na goleniach. Tak,wiem,że to przesada z tym porównaniem, piszę tylko co szpece w necie pisali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateo_s Napisano 13 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 no nie tylko, w gold są alu golenie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 13 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 (edytowane) Reba jest ze 300g lżejsza. Edit: Ee, nawet nie, ze 100g różnicy jest. Edytowane 13 Lutego 2019 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 13 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 OK, to już wiem: - anoda inny kolor - golenie alu Thnx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 13 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 (edytowane) Dodatkowo w starych gold był tłumik MC a w silver TK. Obecnie Recon i Judy to praktycznie to samo. Reba to SID z innym tłumikiem i ma się to jak Revel i Pike czy Yari i Lyrik. W Reconie/Judy nie można zmieniać progresji jak w pozostałych. Edytowane 13 Lutego 2019 przez Dokumosa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 13 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 Właśnie muszę przespać się z tym, bo w razie gdy z tłumikiem coś nie tak, to 400 zł nie moje. Razem wyjdzie 2/3 ceny nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w0jta5 Napisano 14 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2019 Mam Recona Gold TK 2013 i tłumik ma inną zasadę blokowania skoku niż Recon Silver 2016. W Goldzie tłumik jest w pozycji spoczynkowej zamknięty/zablokowany, w Silverze w pozycji spoczynkowej jest otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 14 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2019 Tłumiki bywają fabrycznie zamknięte lub otwarte, spotykałem wiele takich widelców (głównie Reba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi