Bogu77 Napisano 12 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Witam wszystkich forumowiczów. Posiadam rower szosowy w którym to znajduje się napęd firmy Campagnolo a konkretnie 9-Cio rzędowy Xenon. ostatnio na przejażdżce pękła mi z tylu przerzutka(korpus przerzutki pęknął tuż przy sprężynie przy haku).Dołączę zdjęcie żeby było widać co się stało konkretnie. Rozglądam się obecnie za nową lecz nie chciałbym takiej samej z tego względu że korpus jest wykonany z trzworzywa sztucznego i obawiam się że sytuacja się powtórzy. Dowiedziałem się że tylne przerzutki głównie dzielą się ze względu na: kierunek pchania sprężyny, ilość obsługiwanych prędkości, proporcje przesuwu przerzutki względem naciągu linki, długość wózka oraz pojemność przerzutki. Przez to rozumiem że gdybym chciał przykładowo kupić tylną przerzutkę sory 9rzędowa i zgadzały by się wszystkie powyższe kryteria to taka przerzutka działała by prawidłowo z manetką Campagnolo? Kolejne pytanie czy gdybym wziął np przerzutkę shimano 105 (10 rzędowa) to taka też by się nadawała do 9cio biegowej kasety? Wyliczyłem że muszę mieć przerzutkę o pojemności 34 wiec jeżeli nowa przerzutka ma większą pojemność to również się będzie nadawać? Bardzo proszę o odpowiedzi na powyższe pytania wraz z wyjaśnieniem (jeżeli moje myślenie jest błędne) i z góry za nie dziękuję. Pozdrawiam gorąco. Bogu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogu77 Napisano 17 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Zastanawia mnie teraz jedno mianowicie to czy brak komentarza, reakcji z waszej strony jest spowodowany niewiedzą w tym konkretnym temacie czy stoi za tym inna przyczyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
devoreaux Napisano 13 Października 2020 Udostępnij Napisano 13 Października 2020 Mam taki sam problem. Jak sobie poradziłeś? Dokupiłeś może sobie gdzieś przerzutkę tylną campagnolo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.