Rutson Napisano 12 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Witam, poszukuję swojej pierwszej szosówki - aktualnie posiadam Indiane MTB (taki uniwersalny). Planuję jeździć w dalekie trasy, a jak czas nie dopisze to +30 km po obrzeżach miasta Na dniach mam zamiar podejść do rowerowego, ale fajnie było by już podejść z jakimiś modelami proponowanymi przez was - dopiero wchodzę w świat rowerowy, więc też nie wiem za dużo Cenowo to tak około 3/4k, a jak będzie trzeba dołożyć i mieć coś lepszego to chętnie Pozdrawiam, Patryk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol1994czx Napisano 13 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 Na 99% poleci Ci ktoś tribana 540. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 13 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 Trek Domane AL 4, spokojnie do kupienia poniżej 4 tysięcy. Osprzęt grupy Tiagra, w zupełności wystarczający. Rama alu, widelec karbon. Ewentualnie jeśli chciałbyś mieć hamulce tarczowe możesz rozważyć model Checkpoint AL 3 - osprzęt grupy Sora, oczko niżej niż Tiagra, ale również wystarczający. Do wzięcia za nieco ponad 4 tysiące, kwestia tego ile wytargujesz od ceny katalogowej. Nowość na ten sezon, rower z gatunku "szutrowych" czyli z nieco szerszą oponą i i nieco bardziej rekreacyjną pozycją za kierownicą. Słowo klucz: geometria ramy. Znam wiele osób które chwalą Treka za wygodę, dlatego na pewno odwiedziłbym najbliższy salon tej marki i wziął rower na przymiarki. O lepszy osprzęt niż 105-tka w Tribanie będzie ciężko - ale rama niczym nie powala, do tego jest dość wiotka, jak inne tego producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulsen Napisano 15 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 niecałe 1000 euro z transportem: https://www.rosebikes.pl/rose-pro-sl-tiagra-2672326 pełna tiagra, koła Mavic, kokpit Ritchey, dobra rama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nossy Napisano 17 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 no musisz jeszcze doprecyzować nie tylko jak długie trasy planujesz robić, ale po jakich drogach i jakich nawierzchniach...bo temat szosówek nieco się rozszerzył ostatnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drozda Napisano 18 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 Niecałe 4200 z dostawą do Polski , pełen karbon i pełen SRAM Rival 22 (IMHO lepszy od 105) plus stożkowe koła FSA Vision 35 : https://www.planetx.co.uk/i/q/EBPXPCERIV22/planet-x-pro-carbon-evo-sram-rival-22-road-bike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rutson Napisano 19 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 http://skleprowerowy.bydgoszcz.pl/index.php?route=product/product&path=35_44&product_id=1379#intro Co myślicie o tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drozda Napisano 19 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 Przepłacasz za znaczek Treka jakieś 1000 PLN i dostajesz poprzednią Tiagrę ze słabymi kołami. W sumie płacisz sporo za samą ramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nossy Napisano 19 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 parę postów niżej masz dobrze rozpracowany podobny temat szosy w podobnej kwocie. Zajrzyj tam ( do wyboru masz coś od rose, tribana rc500, scotta speedstera, gianta contenda, btwina ultra ). Wszystko zależy od tego czego oczekujesz od szosy- czy raczej sportowa geo (btwin ultra, rose), czy może bardziej endurance (trek domane- czyli tak naprawde stary alpha, scott speedster -bardzo ciekawy rower), a geometria endurance plus może możliwość wsadzenia szerszych kół (triban rc500 lub rc520). No i najważniejsze- osprzęt jest ważny, ale na rowerze musisz się czuć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
denzel Napisano 19 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 Mam ten sam dylemat co Rutson. Budżet koło 4 tys. Celuję w nowy rower, który posłuży mi przez parę lat. Dotychczas doświadczenie na szosie praktycznie żadne więc chciałbym coś w miarę wygodnego. Chodzi mi po głowie Kross Vento 4 i Author Aura 44. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drozda Napisano 19 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 Kross dopiero od Vento 5 ma w komplecie przyzwoite koła. W niższych wersjach sami je składają i moje wytrzymały ok 2000 km po czym zaczęły strzelać szprychy z tyłu. Ja co prawda miałem zupełnie po taniości bo z piastą i bębenkiem pod siedem rzędów kasety ale wątpię czy te na kasety 8-10 są dużo lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wszystkozajeli Napisano 4 Marca 2019 Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Siemka, a co myślicie o tym modelu? Udało mi się to kupić za 3699zł (nówka) i uważam, że jest świetny w porównaniu z konkurencją cena/jakość. https://rower.com.pl/fuji-######f-1-5-disc-1811816 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 4 Marca 2019 Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Teraz, wszystkozajeli napisał: jest świetny w porównaniu z konkurencją cena/jakość Panie Fuji , reklamy to nie ten dział Kurde, sezon się zbliża reklamy się budzą.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wszystkozajeli Napisano 4 Marca 2019 Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 DOVECTRA nie reklamy tylko nie jestem zbyt zamożny, a szukałem roweru, za który nie przepłace, a prezentował będzie jako taki poziom do rekreacyjnej jazdy z możliwością włożenia choćby szerszej opony. I czrsto widziałem sprzęty po 4k z gorszym osprzętem, kołami. Wiem że nie jest to hit ale przy tej cenie ciężko pobić jego parametry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulsen Napisano 5 Marca 2019 Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 W kategorii około 4 tysi mieści się nasz model PRO SL Tiagra: https://www.rosebikes.pl/rose-pro-sl-tiagra-2672326 obecnie trzeba czekać do połowy kwietnia na dostawę nowych ram, ale mając na uwadze jakość wykonania ramy nie będę nieskromnie ukrywał, że to bardzo dobra oferta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukeero Napisano 7 Marca 2019 Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 Bierz btwin 900 aluminiowego na 105 i ładnej geometrii, malowanie w miarę Parę Myków z wyglądu i naprawdę spoko sprzęt! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko12 Napisano 18 Marca 2019 Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 Też szukam szosy w podobnym budżecie i na pierwszym miejscu jest Rose Pro Sl na Tiagrze, ale znalazłem Focusa Izalco Race 105 Carbon pewnie za 5000 zł jest szansa kupić i mam dylemat odnośnie czy jest sens kupować tak zaawansowany rower jak Focus na pierwszą szosę? Czy to jest naprawdę taki duży spadek komfortu w porównaniu przy geometrii race? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 18 Marca 2019 Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 Nie ma. Geometria endurance to bardziej marketingowy termin, niż realna poprawa wygody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.