sequ Napisano 17 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Dziękuję wszystkim za rady i cierpliwość. Reba 110 z manetką zakupiona teraz jeszcze koła i można składać sprzęt. Jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baczek31 Napisano 21 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 Witam mam dylemat który amor wybrać SID Ultimate czy Reba????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 21 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 Reba. Chyba, że chcesz co 1-2 sezony wymieniać tłumik w SIDzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 21 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 ...albo jesteś zawodnikiem i dobrym wymiataczem. Wtedy zdecydowanie SID. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ador Napisano 22 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2023 W dniu 21.07.2023 o 12:36, baczek31 napisał: Witam mam dylemat który amor wybrać SID Ultimate czy Reba????? ... a czemu nie sid select ? Dobra waga, poprawiona sprężyna debon, golenie 35 mm i tłumik charger rl , który robi robotę a jest mniej awaryjny niż charger race day. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 22 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2023 Eee... charger race day wcale taki awaryjny nie jest. Jak się dba i odpowiednio serwisuje to potem można katować przez cały sezon i nic się nie dzieje. A porównując pracę Reby i Sida Ultimate to Reba chodzi jak tępa siekiera. I o ile chargera jeszcze nie załatwiłem to RC2 w Rebie dałem radę. Pękła plastikowa wypustka trzymająca uszczelkę. Tak ,że nie ma reguły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 23 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2023 w jaki sposób sie dba o tłumik? 😮 Jak tłumik pada zanim nawet wypadł jego serwis wynikający z interwału to co ma do tego dbanie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 23 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2023 Właśnie, jak ? Zdradzisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 23 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2023 (edytowane) Właśnie przestrzeganie interwałów serwisowych , dobre odpowietrzenie "kondonika" chargera, zalecane materiały i oleje. Większość śmiga nie patrząc do środka nawet przez kolejne sezony, puki się ugina to jest dobrze. Dbanie o uszczelki kurzowe , czystość górnych lag itd. Świadomym "śmigaczom" nawet nie muszę pisać o takich oczywistościach. Zresztą tego samego typu tłumiki z większym stopniem skomplikowania są np. w Lyrik . Tam bardziej dostają w cztery litery i jakoś nie padają jak muchy. Zresztą jak robiliście te tłumiki to tam nie ma co paść. Chyba ,że ktoś nie wie jak go zalać olejem i odpowietrzyć to wtedy ........ Edytowane 23 Lipca 2023 przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 29 Lipca 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Lipca 2023 Stoję przed podobnym dylematem. Rozważam zakup Reby lub SIDa SL Ultimate. Pytanie czy przy 400 zł różnicy w cenie iść w SIDa, który daje teoretycznie lepszą pracę czy zostać przy Rebie, która jest prosta w serwisie. Jak to jest obecnie z awaryjnością Chargera, bo DebonAir jedynie może być na plus? P.S. Mam na myśli SIDa z rocznika 2020-2023, na 2024 jest już nowy, obecnie znacznie droższy z Chargerem 2 i DebonAir+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baczek31 Napisano 5 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2023 (edytowane) W dniu 21.07.2023 o 13:10, TheJW napisał: Reba. Chyba, że chcesz co 1-2 sezony wymieniać tłumik w SIDzie. Uszczelki kurzowe SKF czy RB? Edytowane 5 Sierpnia 2023 przez baczek31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 5 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2023 SkF paczkowane przez RS, dokładnie te: 00.4318.045.003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baczek31 Napisano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2023 Witam dzięki za odpowiedz a czemu nie polecasz uszczelek kurzowych RacingBros? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2023 W cenie RB mam 2 komplety uszczelek premium od SKF. Dodatkowo mam alergię na produkty pochodzące z manufaktur za którymi nie stoi żadne zaplecze R&D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baczek31 Napisano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2023 No za cenę RB nie kupisz dwóch kompletów SKF. A miałeś doczynienia z RB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2023 Ja kupuję kity zawierające te SKFy po 10,5EUR. Miałem RB oraz zielone SKFy i szczerze... jeden c.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baczek31 Napisano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2023 Gdzie kupujesz za 10 euro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 7 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2023 Bike24 i bike-components miewają w tej cenie. Co roku kupuję u nich kilka kompletów do 32 i 35mm RSów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baczek31 Napisano 7 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2023 Czy ten DebonAir będzie pasował do Raba A9 100mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi