Skocz do zawartości

[opony] nowe gumy. prośba o opinie.

Fisiek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkim. Czeka mnie wymiana ogumienia w szosie jednak kompletnie nie wiem co można by kupić. W tej chwili mam drutowane Maxxis detonator i chciałbym dowiedzieć się waszych sugestii dotyczaczych opon. Moja jazda na szosie to rekreacja więc nie chce przeznaczać dużych pieniędzy na np GP4000. Czy może ktoś polecić coś sensownego w cenie 150/200 za komplet (chociaż może być i mniej).

P.S. W czym opona zwijana jest lepsza od drutowanej. Czy odczuje różnicę w takiej jeździe. Czy ktoś może powiedzieć coś o michelin Dynamic classic 

Napisano
5 godzin temu, Fisiek napisał:

P.S. W czym opona zwijana jest lepsza od drutowanej. Czy odczuje różnicę w takiej jeździe. Czy ktoś może powiedzieć coś o michelin Dynamic classic 

W znacznej większośći wypadków masą ... masę odczuwa się nawet w rekreacyjnej jeździe, tym bardziej im dalej i więcej przewyższeń.

Napisano
11 godzin temu, Rulez napisał:

W znacznej większośći wypadków masą ... masę odczuwa się nawet w rekreacyjnej jeździe, tym bardziej im dalej i więcej przewyższeń.

a kwestia wytrzymałości ? : )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...