Zindo Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 @itr, ja się jednak zdecydowałem na smartfona, bateria mocna, powinna starczyć na 1 dzień pracy na ekranie, jedynie rozmiary mogłyby być mniejsze. Zakup Mio czy Garmina odkładam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Cały czas testuje swój egzemplarz... Takie np pomocne to jest urządzenie.. Czasem niebieskie to woda a czasem jakiś szlak w tym powiekszeniu mapy drogi leśne zniknęły a w okolicy żadnych punktów orientacyjnych, tak wspiera ta mapa, szczególnie że kompasu brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Kolejny rodzaj zawieszenia wymagający igły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2019 W dniu 24.07.2019 o 23:24, itr napisał: Kolejny rodzaj zawieszenia wymagający igły Ja bym napisał o tym wynalazku gdzie tylko się da https://www.ceneo.pl/51114901#tab=reviews i w grupach na Facebooku, np. "Porady rowerowe". To jest skandal że za niemałe pieniądze sprzedaje się ludziom takiego bubla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 3 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2019 32 minuty temu, Thomlodz napisał: Ja bym napisał o tym wynalazku gdzie tylko się da https://www.ceneo.pl/51114901#tab=reviews Niestety ale Ceneo z opiniami niepotwierdzonymi zakupem jak widać służy jako pole do wpisywania nieprawdziwych opinii tylko i wyłącznie w celu marketingowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abihabi87 Napisano 1 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2020 Temat z zeszłego roku ale dodam swoje 3 grosze, bo może ktoś chce kupić to taka opinia będzie pomocna. Mam model 205, w 2 lata łącznie przejechanych ponad 8 tys. km z rejestracją trasy. I przez 2 lata żadnych większych problemów, jedynie nie wielkim minusem jest to że w pochmurną pogodę długo oczekuje na sygnał gps, czasami dopiero po kilku km łapie sygnał, ale to też nie jest powtarzalne, choć wkurzające. Natomiast po tych dwóch latach zauważyłem, że bateria starcza na coraz krócej. Jeszcze do niedawna mogłem na pełnym ładowaniu z funkcją nagrywania, włączonym wyświetlaczem i "all na on" mogłem przejechać 7h. Od paru tygodni (czyli po 2 latach od zakupu i po tych 8tys km) bateria starcza na jakieś 4h, po prostu widać że bateria pada. Oprócz tego że bateria pada to nawigacja potrafi się wyłączyć w czasie jazdy mimo że jest zostało 20% baterii. Zdarzało się (1 raz) że stracił sygnał gps na około 40 min potem odzyskał i znowu stracił. Teraz będę próbować wymienić baterię, koszt baterii to około 100 zł. Tu jest film jak to zrobić: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 22 Marca 2021 Udostępnij Napisano 22 Marca 2021 Takie pytanie do posiadaczy starszych Mio - jak bardzo dokuczliwy jest brak aktualnych map? 205 miała aktualizacje przez trzy lata, później, od 2019 roku - koniec, brak możliwości używania map alternatywnych, niby dwa lata to nie dużo, ale w tym czasie u mnie w gminie przybyło kilka nowych osiedli, zniknęło kilka dróg, kilkanaście innych przybyło. Teoretycznie mapy papierowe aktualizowane są jeszcze rzadziej, ale to jakby nie argument, bo w garmina z 2012 roku mogę sobie wgrać mapy z tego miesiąca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saxophonic Napisano 1 Września 2022 Udostępnij Napisano 1 Września 2022 Podobne problemy miałem z Mio Cyclo 305 po ostatniej dostępnej aktualizacji. W zasadzie z Mio nie można korzystać.Wiesza się co ok 15-20 km, resetuje. Próba wgrania zapisanej trasy z CycloAgenta powoduje "Error" 'i zawiechę. Po 6 latach bateria starcza na 1 godz. Nie mając więcej cierpliwości postanowiłem zakupić najnowszy model Mio Cyclo discovery connect. I to był mój największy błąd. Teraz wymienię wszystkie WADY: Większy ,ale gorszy wyświetlacz, nic nie widać w nawet niewielkim słońcu. Bateria TRAGEDIA naładowane urządzenie do 100% po 20-30 km pokazuje 50% a potem co minuta ulatuje co 1-2 % Z początku myślałem ze to z powodu temperatury spada pojemność baterii (16st.) ale przy upale jest identycznie. Bez powerbanku ani rusz. Podłączenie telefonu (wyświetlanie powiadomień) jeszcze bardziej drenuje baterię. Nie można podłączyć czujników. Synchronizacja tras z Cycloagent dodaje tylko do wcześniej zsynchronizowanych tras kolejne, nieużywane trzeba ręcznie wywalać z katalogu mimo że nie ma ich na koncie Mioshare. ZALETY: synchronizacja po WiFi bardzo wygodne dodawanie plików GPX co generelanie nie zmienia faktu żże NIE POLECAM MioCyclo discovery Connect Kupcie coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.