rr520up Napisano 5 Lutego 2019 Napisano 5 Lutego 2019 Witam, co sądzicie o rowerze rockrider 520 z dechatlonu. Mam zamiar albo go upgrade'ować albo kupić nowy rower i tu pytanie, czy opłaca mi się go upgrade'ować? Jak z dopasowaniem części?bo słyszałem że są nietypowe i czy taki rower po upg da radę na maratonie? Ogólnie wytrzymałość roweru itp?
Mod Team bogus Napisano 5 Lutego 2019 Mod Team Napisano 5 Lutego 2019 Da radę na maratonie i bez modyfikacji. Pytanie jak bardzo się zmęczysz na nim. Części są typowe dla rowerów z tej półki cenowej. Wszystko da się dopasować i zmodyfikować. Podaj swój pomysł na zmiany to pomożemy. Może masz już coś zużyte lub zniszczone i nadaje się od razu do wymiany. Daj znać też jaki masz budżet na modyfikacje.
biker_xc Napisano 5 Lutego 2019 Napisano 5 Lutego 2019 jeśli to coś takiego: https://www.decathlon.pl/rower-mtb-rockrider-520-275-id_8351007.html i masz porządny budżet, to zostaw tak jak jest np na zimę, bo możesz wpakować dużo kasy a to nadal będzie btwin. Złóż/kup sobie nowy
Dokumosa Napisano 5 Lutego 2019 Napisano 5 Lutego 2019 Nie jest to dobra baza do upgrade'u. Rama biedna (prosta główka, otwarte haki, ciężka). Koła szmelc. Brak amortyzatora. Reszta gratów tego samego pokroju. Bawiąc sie w upgrade'y utopisz sporo kasy a roweru nie odmienisz. Masz tez mocno ograniczony wybór amortyzatorów przez prostą główkę.
MikeSkywalker Napisano 5 Lutego 2019 Napisano 5 Lutego 2019 I podstawowa wada - koło 27,5cala. Myśląc o jakiś maratonach ulepszanie roweru mija się z celem. Lepiej kupić dobrego 29era i ewentualnie jego ulepszyć w przyszłości.
m0d Napisano 5 Lutego 2019 Napisano 5 Lutego 2019 6 godzin temu, rr520up napisał: czy taki rower po upg da radę na maratonie? Źle zadane pytanie. Najważniejsze czy Ty dasz radę na maratonie. I co to w ogóle za maraton oraz po co chcesz się ścigać. Może się mylę, ale zakładam po zadanym pytaniu że to będzie debiut i bardziej próba przejechania niż walka z "wycinakami" z pierwszych sektorów, więc najlepiej po prostu ogarnąć to co się ma żeby wszystko było sprawne i spróbować jak to wygląda. Po czym wyciągnąć wnioski
michalr75 Napisano 26 Marca 2019 Napisano 26 Marca 2019 27,5 nie dyskwalifikuje z maratonów, mi się na razie udało wjechać w 3 sektor aż pewnością da się więcej. Ważne żeby rower był wyposażony w nowoczesne rozwiązania i żeby rama była lekka. To stwarza możliwości do sensownej modyfikacji. W przeciwnym razie nie ma to imho sensu.
Dokumosa Napisano 27 Marca 2019 Napisano 27 Marca 2019 Nie mniej jednak nie warto do tego roweru dokładać kasy bo jak to mówią z g... bata nie ukręcisz. Jeździć na tym co jest ew. jesli coś zepsute/zużyte to wymienić na tej samej klasy komponent.
michalr75 Napisano 27 Marca 2019 Napisano 27 Marca 2019 Co do samego roweru to faktycznie konstrukcja jest dość przestarzała i pakowanie w nią kasy nie ma większego sensu. Chociaż jak noga jest to na wszystkim da się pojechać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.