perlowy_kasztelan Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Hej Oglądałem rower Superior XC 809 na kołach 29 i zauważyłem nietypowe mocowanie na ramie. Chciałbym tam założyć bagażnik i sakwy o ile na górze można wykorzystać miejsce do mocowania błotnika to już na dole co prawda są nagwintowane otwory ale chyba o różnych rozmiarach z każdej strony. Za to mniej więcej w połowie widelca są miejsca nagwintowane i ze śrubami. Jeszcze nie spotkałem się z takim rozwiązaniem. Czy ktoś z Was montował już bagażnik w podobny sposób ? No i jaki bagażnik wybrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Różna wysokość jest prawdopodobnie ze względu na hamulec tarczowy. Najprościej będzie kontaktować się z dystrybutorem superiora, bo wygląda to na jakiś ich wynalazek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Sprawdź czy masz na hakach ramy otwory. Bo te narurkach to badziew- nity zrywane ;-(((( one przy pełnym obciążeniu to padnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 1 godzinę temu, woojj napisał: nity zrywane ;-(((( one przy pełnym obciążeniu to padnie nitonakrętki, Ale to dziurki pod druty błotnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perlowy_kasztelan Napisano 1 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Na hakach są otwory nagwintowane ale na moje oko inne rozmiary z każdej strony (niestety suwmiarki nie noszę przy sobie) ale pod palcem czułem :) Raczej nie będę ryzykował i zamiast tego Superiora XC 809 20" kupię Cube Aim Sport 21" ma normalne mocowanie pod bagażnik i nie będzie ryzyka w przyszłości z pęknięciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 16 godzin temu, dovectra napisał: nitonakrętki, zwał jak zwał- one od ciężaru bidonika z wodą potrafią polec ;-((( ........chyba że są wlutowane do ramy stalowej. Ale jeśli masz otwory w hakach- to tam montuj. Można jeszcze na osi koła/zacisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 W dniu 1.02.2019 o 22:14, perlowy_kasztelan napisał: Raczej nie będę ryzykował i zamiast tego Superiora XC 809 20" kupię Cube Aim Sport 21" ma normalne mocowanie pod bagażnik i nie będzie ryzyka w przyszłości z pęknięciem. przesadzasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.