-
Podobna zawartość
-
- 5 odpowiedzi
- 2 921 wyświetleń
-
wyprawa [Wyprawa] Wyjazd Teneryfa 2023 Czerwiec
Przez LucaToni,
- teneryfa
- hiszpania na rowerze
- (i 2 więcej)
- 8 odpowiedzi
- 1 277 wyświetleń
-
- 7 odpowiedzi
- 3 549 wyświetleń
-
Pytanie
Gość Robert
Cześć,
planuję w wakacje przejechać trasę Katowice-Gdańsk. Punkt początkowy jest ustalony, punkt końcowy nie musi być dokładnie ten :) Chciałbym zrobić około 600 km w około 6 dni, dojechać nad morze, być może odpocząć dzień-dwa i wrócić pociągiem.
W jaki sposób efektywnie zaplanować trasę, tak, żeby:
- składała się z mniej więcej równych odcinków
- przebiegała przez malownicze tereny (w miarę możliwości)
- prowadziła głównie po drogach o małym ruchu, ścieżkach rowerowych i utwardzonych drogach leśnych
- zawierała noclegi pod dachem?
Z tym ostatnim sobie poradzę, najtrudniejsze dla mnie jest wyznaczanie trasy. Próbowałem google maps, ale na rowerze tyle razy wyprowadziło mnie w pole, że nikomu tego nie polecam. Próbowałem Stravę + heatmap, ale ich mapa jest bardzo nieczytelna. Obiecująco wyglądało bikemap, ale nie pokazuje długości segmentów. Te wypróbowałem, ale to i tak techniczna strona, która nie uwzględnia doświadczeń innych. Myślałem, że znajdę coś pod "trasy rowerowe" w google, ale strony albo są przestarzałe, albo nieutrzymywane, albo skupiają się na trasach lokalnych (np. per województwo).
Co moglibyście zasugerować?
Robert
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.