zajonc Napisano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Czy do tej śrubki od tarczy hamulca wchodzi klucz torx t20 czy t25 ? Czy do wszystkich śrubek torx do tarczy jest jeden rozmiar klucza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Zwykle T25, ale cholera wie, co kto ma za wynalazki u siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Ja jeszcze innego niż T25 nie spotkałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 W chińskiej tarczy zdarzyły się, ale standardem są torxy t25. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 29 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Dzieki, jak nie bedzie pasować t25 to będzie na was;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Podstawowy klucz kosztuje jakieś 3-4 złote Jeśli częściej odkręcasz wygodny jest taki typu T - za ten trzeba dać kilkanaście złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 30 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Szkoda kasy na takie klucze za kilka złotych. Mam zestaw z marketu budowlanego (imbusy + torxy) - klucze są za krótkie, nie idzie odkręcić, do tego torx jak to torx siedzi mało stabilnie w śrubie. Kupiłem inny zestaw torxów w markecie budowlanym, z dłuższą dźwignią - klucz się skręcił na końcówce... Koniec końców w sklepie metalowym kupiłem grzechotkę, adapter do bitów i jakiś lepszy bit t25. Zapłaciłem niecałe 50zł, działa, nie psuje się ale ostatnio z lenistwa nie chce i się tym machać, więc tylko luzuję i dokręcam, a resztę wkrętarką jadę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 30 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 https://allegro.pl/oferta/klucz-trzpieniowy-torx-t25-z-rekojescia-yt-05606-7606794289 A ja polecę taki - w jednej pozycji do luzowania/dociągania śrub, w drugiej do wygodnego kręcenia. Dałem jak wspomniałem wyżej kilkanaście złotych, a akurat wymianę tarcz robi się na tyle rzadko że wystarcza w zupełności. Bit to też dobre rozwiązanie - pod warunkiem że ma się wkrętarkę albo rękojeść typu T - taka śrubokrętowa nie daje rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 31 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Kupiłem taki i jest ok, tarcze na tyle rzadko sie wymienia/dokręca, że wystarcza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.