Skocz do zawartości

[tarcza] jaki rozmiar klucza

zajonc

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda kasy na takie klucze za kilka złotych.
Mam zestaw z marketu budowlanego (imbusy + torxy) - klucze są za krótkie, nie idzie odkręcić, do tego torx jak to torx siedzi mało stabilnie w śrubie.
Kupiłem inny zestaw torxów w markecie budowlanym, z dłuższą dźwignią - klucz się skręcił na końcówce...

Koniec końców w sklepie metalowym kupiłem grzechotkę, adapter do bitów i jakiś lepszy bit t25. Zapłaciłem niecałe 50zł, działa, nie psuje się ale ostatnio z lenistwa nie chce i się tym machać, więc tylko luzuję i dokręcam, a resztę wkrętarką jadę.

https://allegro.pl/oferta/klucz-trzpieniowy-torx-t25-z-rekojescia-yt-05606-7606794289

A ja polecę taki - w jednej pozycji do luzowania/dociągania śrub, w drugiej do wygodnego kręcenia. Dałem jak wspomniałem wyżej kilkanaście złotych, a akurat wymianę tarcz robi się na tyle rzadko że wystarcza w zupełności. 

Bit to też dobre rozwiązanie - pod warunkiem że ma się wkrętarkę albo rękojeść typu T - taka śrubokrętowa nie daje rady. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...