verul Napisano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 4 minuty temu, Stujumper napisał: Oho hasło Ftp... To nie ma znaczenia ile kto generuje, bo wysilek przy progu dla kazdego jest na podobnym poziomie uciazliwosci. I kazdy czy to niedzielny amator czy zawodowiec z pro touru bedzie na progu zasapany i zgrzany jak diabli wiec wentylator i otwarte okno sa przydatne Teraz, michuuu napisał: Obserwuję Airly i jak jest syfiaste powietrze w okolicy to nie cisnę na rowerze więc trenażerując na balkonie łykać to co wisi w powietrzu trochę bez sensu. Sluszna uwaga ze zima to nie za ciekawie wyglada u nas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 6 godzin temu, Stujumper napisał: kupic se browary po treningu? Dobry browar po treningu/zawodach nie jest zły! Na regenerację mięśni jak znalazł. Regularnie korzystałem z tych dobrodziejstw w poprzednim sezonie, będę i w tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Noo swój chłop! to rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinus_vm Napisano 1 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Widzę, że rozwinęła się dyskusja Ja nie lubię jazdy w zimie. Nie lubię w ogóle zimna. Z medycznego punktu widzenia - długotrwały, intensywny wysiłek na mrozie jest szkodliwy przede wszystkim dla płuc. Z racji tego, że na mrozie chwila moment zatyka się nos , oddycha się przez usta. O ile nos poprzez cały system małżowin oczyszcza i ociepla wdychane powietrze, to oddychając ustami podrażnia się nabłonek krtani i przede wszystkich oskrzela. Na dłuższą metę to prowadzi do astmy lub jej pogłębienia ( sam mam astmę). Nie jest przypadkiem, że większość biegaczy narciarskich czy łyżwiarzy szybkich faktycznie ma astmę. Dwa - w czasie treningu włączam na maksymalny poziom oczyszczacz powietrza, wierzę że to trochę pomaga na smoga. Z drugiej strony boję się, że moje pomieszczenie będzie niedostatecznie wentylowane, bo żeby wyrównać zużycie powietrza w czasie wysiłku trzeba doprowadzić w ciągu godziny 80-100 m3 czystego powietrza ( w warunkach polskich to raczej smogu ) do pomieszczenia. Dodatkowo po takim wysiłku pić browary - może zaszumieć ostro w głowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.