MD11 Napisano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Jakiś czas temu pisałem, że Romet NYK wygląda bardzo podobnie do Bombtrack Hook EXT-C (link). Teraz trafiłem na inne podobieństwo: Holdsworth Mystique i Corratec Allroad C: Nigdy nie zrozumiem poczucia estetyki ludzi z PlanetX. Oni chyba bardzo się starają, żeby ich rowery wyglądały jak tandeta z marketu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 26 Stycznia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Za bardzo się podniecasz i przeżywasz Podobno o gustach się nie dyskutuje, ale OK - każdy może wyrazić swoje zdanie. Nie mówię, że malowanie Holdsworth'a mi się podoba, bo tak nie jest , ale to nie znaczy, że nie ma osób wręcz zachwyconych tymi kolorami Poza tym np. Trek też miał "mydlane" malowanie, a na brak wzięcia raczej nie narzekał. Można tu przywołać analogię do malowań w sportach samochodowych : Trek Superfly 7 2016 k Aston Martin DBR 9 Nie chcę nic mówić, ale wychodzi na to, że Trek ściągnął to malowanie, bo w przypadek nie wierzę PS Coraz lepiej Ci wychodzi to wyszukiwanie - teraz czekam na dwa identyczne malowania, ale z innymi napisami ( oczywiście na takiej samej ramie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Trochę nie rozumiem o co chodzi w tym temacie. Że dwaj producenci oferują praktycznie identyczne konstrukcyjnie rowery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Chińczykowi zostało, to po taniości sprzedawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Popatrz na tool'a i keya a potem na mondrakery z przed kilku sezonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD11 Napisano 27 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 (edytowane) 2 godziny temu, skom25 napisał: Trochę nie rozumiem o co chodzi w tym temacie. Że dwaj producenci oferują praktycznie identyczne konstrukcyjnie rowery? Tak. Przy czym jeden kosztuje 7.5k, a drugi 11.5k PLN, choć oczywiście są pewne różnice (np. mechaniczne hamulce w tym pierwszym i hydrauliczne w drugim). Zauważyłem to przez przypadek i po prostu wydało mi się to interesujące. Edytowane 27 Stycznia 2019 przez MD11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 No cóż nic nowego. Jeżeli ktoś nie jest jakiś wyjątkowo wrażliwy i nie musi mieć roweru jedynego w swoim rodzaju to ma takie rzeczy w du... Te tajwańskie projekty np. od Astro to są bardzo porządne konstrukcje, znacznie lepsze od wynalazków od co niektórych amerykańskich czy europejskich marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi