Skocz do zawartości

[framebag] Torba do ramy Kross Soil bikepacking

piciu256

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, tworzę temat na wypadek jakby ktoś tak jak ja był ciekaw czy do ramy Kross Soil da się zamontować jakąkolwiek torbę, otóż da się! I to wcale nie taką małą jak bym się spodziewał, ruch zawieszenia zabiera sporo miejsca, torba do przedniej części trójkąta pasuje akurat, ja miałem torbę roswheel i tak się złożyło że pasuje idealnie, około 0,5cm zapasu przy pełnym ugięciu (rama M, przy s miejsca jest odpowiednio mniej, przy L zapewne większa by weszła) a jakby się pobawić w dorobienie customowej, to przy damperze zamontowanym tak żeby puszka, tj cześć nieruchoma była na dole, spokojnie można wycisnąć jeszcze litr miejsca z tej ramy, mlntując coś w kształcie trapezo podobnym pod wahaczem do dampera i rury dolnej, coś podobnego do mojego szkicu, między rurami tylnego wahacza jest dość szeroko także można nawet wyżej zbudować bez kontaktu przy dobiciu, jedynie łącznik rvs przeszkadza z przodu. 

IMG-20190125-130449.jpg

Także jeśli się ktoś zastanawiał czy Kross Soil się nadaje do bikepackingu, może nie jest tak pojemny jak rowery z damperem zamontowanym bardziej bezpośrednio, przy górnej czy dolnej rurze, ale wydaje mi się że jest całkiem nieźle, w połączeniu z torbą na kierownicy pod siodłem można całkiem sporo zmieścić, z cięższymi rzeczami w ramie powinno się jechać całkiem fajnie :)

Napisano

Wcale nie trzeba nic taszczyć, ale czemu nie użyć dobrego ścieżkowca na dłuższe wyprawy? Poza tym torba w ramie jest bardzo fajną alternatywą dla plecaka na kilku godzinne wypady po górach. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...