Roballinho Napisano 24 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2019 Jaki system sprawdzi się lepiej u dziecka, które wcześniej nie miało kontaktu z przerzutkami? Priorytetem jest precyzja, na drugim miejscu - lekkość działania. Napęd 8-biegowy. system 2:1 – gripshift Sram MRX + przerzutka Shimano system 1:1 – gripshift Sram (X5/X7) + przerzutka Sram W innym rowerze dziecięcym mam napęd oparty na 7-biegowym Sramie – gripshift 7.0, przerzutka 5.0. Działa to bardzo dobrze, ale porównania z Shimano nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 24 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2019 46 minut temu, Roballinho napisał: system 1:1 – gripshift Sram (X5/X7) + przerzutka Sram bo 1:1.... będzie precyzyjniej, ale drożej. Jeśli chodzi o gripa to sram+sram jest najlepiej jak się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 24 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2019 Jeśli chodzi o precyzje to dla dziecka się sprawdzi nawet siemanowe rs35, niestety jeśli się rozchodzi o lekkość działania to 6latek może mieć problem. U mnie 8mio letni młody jako tako już ogarnął siłowo, 7mio letnia dziewczynka ma problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 24 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2019 Moje dzieciaki radziły sobie z wersją i shimano i sram , a z cynglami nie bardzo. Nowe gripy shimano SL-RS45 + alivio działa lekko (8f) z autopsji....ale sram działa lepiej, dłużej i pewniej. Zazwyczaj w roweruch dla 5-6 (20") latków jest revoshift shimano 6 + TX35.....i jako tako to ogarniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poochaty Napisano 25 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Moja córa ma 6 biegowe shimano i w oryginale był z revoshiftem, który dość ciężko działał. Zmieniłem jej manetkę na nowszego revo i działa super, 5 latka ogarnia sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi