Roballinho Napisano 24 Stycznia 2019 Napisano 24 Stycznia 2019 Jaki system sprawdzi się lepiej u dziecka, które wcześniej nie miało kontaktu z przerzutkami? Priorytetem jest precyzja, na drugim miejscu - lekkość działania. Napęd 8-biegowy. system 2:1 – gripshift Sram MRX + przerzutka Shimano system 1:1 – gripshift Sram (X5/X7) + przerzutka Sram W innym rowerze dziecięcym mam napęd oparty na 7-biegowym Sramie – gripshift 7.0, przerzutka 5.0. Działa to bardzo dobrze, ale porównania z Shimano nie mam. Cytuj
woojj Napisano 24 Stycznia 2019 Napisano 24 Stycznia 2019 46 minut temu, Roballinho napisał: system 1:1 – gripshift Sram (X5/X7) + przerzutka Sram bo 1:1.... będzie precyzyjniej, ale drożej. Jeśli chodzi o gripa to sram+sram jest najlepiej jak się da. Cytuj
radziuGD Napisano 24 Stycznia 2019 Napisano 24 Stycznia 2019 Jeśli chodzi o precyzje to dla dziecka się sprawdzi nawet siemanowe rs35, niestety jeśli się rozchodzi o lekkość działania to 6latek może mieć problem. U mnie 8mio letni młody jako tako już ogarnął siłowo, 7mio letnia dziewczynka ma problem. Cytuj
woojj Napisano 24 Stycznia 2019 Napisano 24 Stycznia 2019 Moje dzieciaki radziły sobie z wersją i shimano i sram , a z cynglami nie bardzo. Nowe gripy shimano SL-RS45 + alivio działa lekko (8f) z autopsji....ale sram działa lepiej, dłużej i pewniej. Zazwyczaj w roweruch dla 5-6 (20") latków jest revoshift shimano 6 + TX35.....i jako tako to ogarniają. Cytuj
Poochaty Napisano 25 Stycznia 2019 Napisano 25 Stycznia 2019 Moja córa ma 6 biegowe shimano i w oryginale był z revoshiftem, który dość ciężko działał. Zmieniłem jej manetkę na nowszego revo i działa super, 5 latka ogarnia sama. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi