Benok55 Napisano 23 Stycznia 2019 Napisano 23 Stycznia 2019 Witam wszystkich, od dłuższego czasu zastanawiam się jaki rower był by dla mnie odpowiedni. Do wydania mam maksymalnie 7000zł, chcę zrobić zakup który posłuży mi przez dłuższe lata. Chcę aby rower służył mi hopek, band i agresywnych tras w lesie jednakże aby dotrzeć na trasę muszę pokonać wiele podjazdów . I teraz pytanie co wybrać? Marin san quentin 3, czy używany rower z pełnym zawieszeniem? Z używek wpadły mi w oko Scott genius , Nukeproof scalp, Trek remedy ewentualnie chciałbym prosić o jakieś nazwy modeli właśnie do enduro/trailu, Pozdrawiam
Imar Napisano 23 Stycznia 2019 Napisano 23 Stycznia 2019 Jeśli chodzi o jazdę full zawszę będzie nad sztywniakiem. A co do używek to trzeba mieć pojęcie żeby kupić dobry rower. Za 7000 złotych można już kupić farny rower.
Dokumosa Napisano 23 Stycznia 2019 Napisano 23 Stycznia 2019 Dłuższy rok był 2016, następny 2020. Naprawdę chcesz co 4 lata jeździć rowerem? Na poważnie z nowych za takie pieniądze nawet fulla nie zaczynaj szukać. Dostaniesz przyzwoitego sztywniaka na kole 29 z dobrym amortyzatorem i w booście. Ew. można iść w koło 27,5+. Ze sztywnych ścieżkowców popatrz za.marinem i ew. primalem (może w jakiejś wyprzedaży trafisz bluebirda).
Imar Napisano 23 Stycznia 2019 Napisano 23 Stycznia 2019 Uważam że spokojnie można szukać dobrego fulla. Kumpel Treka Remedy sprzedawał, rower igła. Wychodził z ceną 10k, sprzedał za 6,5k. Ja sprzedawałem Treka sztywniaka. Wychodziłem z 7,5k, sprzedałem za 3,8. Ludzie w takim budżecie wolą kupić nowy gorszy rower niż używany. Dlatego też w tej cenie możemy znaleźć bardzo dobrą używkę. A zajechaną, beznadziejną glorkę czy głupiego dartmoora dzieciaki biorą w ciemno za 5k.
Dokumosa Napisano 23 Stycznia 2019 Napisano 23 Stycznia 2019 Używane oczywiście jak najbardziej. Szczególnie jak średnie koło, bez boosta i zw zdupconą geometrią. Są to czasu kolega ściągnął kilka powystawowych kona za pół ceny wszystkie poszły.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.