stu22nt Napisano 22 Stycznia 2019 Napisano 22 Stycznia 2019 Witam dzisiaj założyłem oponę continental mountain king 26x2.2 o szerokości 55mm. Po napompowaniu jej zmierzyłem jej szerokość i wynosiła 50mm przy 3 barach i 4.5 barach. Obręcz jest na pewno dobra ponieważ na tyle mam oponę race king 2.2 i ma 55mm grubości. Dętki są dobre, czy może mi ktoś powiedzieć czego opona jest o 5mm węższa niż powinna? Może trzeba ją rozjeżdzić??
Mod Team KrissDeValnor Napisano 22 Stycznia 2019 Mod Team Napisano 22 Stycznia 2019 Zdaje się, że niektóre Conti mają to do siebie, że nie trzymają rozmiaru Opona to nie prezerwatywa i się nie rozciągnie , jednak w zależności od szerokości danej obręczy, opona może się inaczej ułożyć, więc i szerokość będzie się różniła, ale raczej nieznacznie.
Waza Napisano 22 Stycznia 2019 Napisano 22 Stycznia 2019 Po niedługim czasie opona się ułoży i może zyskać 1-2 mm na szerokości. Ale tak naprawdę to standard w branży oponiarskiej. Wszyscy chcą kupować opony długowieczne, niezniszczalne na skałach i szkle, które mało ważą i są max szerokie. No to oponiarscy marketingowcy nam to oferują, noooo…. prawie
Sansei6 Napisano 22 Stycznia 2019 Napisano 22 Stycznia 2019 Dla mnie waga się nie liczy, aby były pancerne i mtb
Brombosz Napisano 22 Stycznia 2019 Napisano 22 Stycznia 2019 Też liczyłem na to, że mi się opona ułoży WTB Wolverine 2.2 przód i tył. Ten sam sklep, ta sama wersja, ten sam dzień i różnica 4mm w szerokości i wysokości. Pamiętam jak kląłem zamieniając szerszy tył z węższym przodem... obręcze takie same.
Janu_sz Napisano 22 Stycznia 2019 Napisano 22 Stycznia 2019 1 godzinę temu, Sansei6 napisał: Dla mnie waga się nie liczy, aby były pancerne i mtb A więc jakie ?
Ilia Napisano 22 Stycznia 2019 Napisano 22 Stycznia 2019 Conti tak mają, że są zaniżone i jeszcze nie trzymają rozmiarów.
lizardlair Napisano 23 Stycznia 2019 Napisano 23 Stycznia 2019 Dużo zależy też od obręczy na węższej opona będzie się inaczej układać niż na szerokiej. Pytanie na jakiej szerokości wewnętrznej obręczy podaje dane producent.
Sansei6 Napisano 23 Stycznia 2019 Napisano 23 Stycznia 2019 16 godzin temu, Janu_sz napisał: A więc jakie ? Obecnie męczę Schwalbe Marathon MTB Plus
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.