drhouse Napisano 21 Stycznia 2019 Napisano 21 Stycznia 2019 Witam Pytanie tak jak w temaciem .Mianowicie potrzebuje rower do jazdy po drogach asfaltowych ,jak i polnych/leśnych. Który z tych dwóch wydaje wam się lepszy? Ew. jaki moglibyscie polecić od siebie. Mój budżet to 2 tys. Tutaj zamieszczam linki do sklepów : ATX: https://sprint-rowery.pl/rower-gorski-giant-atx-2-2018?utm_product_id=10845&gclid=EAIaIQobChMI2_3JrfD-3wIVDYuyCh3fbQXIEAYYASABEgIStfD_BwE TALON : https://www.msport.com.pl/product-pol-27520-Rower-gorski-Giant-TALON-29er-3-2018-1299.html?gclid=EAIaIQobChMIjNykqvD-3wIVw9myCh126w91EAYYAiABEgL8A_D_BwE Ps.Wydaje mi sie ,że spoko promocje mają ,ponieważ patrzylem na stronie Giant i cena taka jak przed promocją na tej stronie. Cytuj
MikeSkywalker Napisano 21 Stycznia 2019 Napisano 21 Stycznia 2019 Z tych dwóch Talon - na lepszym osprzęcie, hydraulicznych hamulcach i przede wszystkim kołach 29. Znacznie bardziej uniwersalny rower, ale raczej na drogi polne/leśne. Jeśli będziesz jeździł głównie po asfalcie powinieneś szukać roweru crossowego - osprzętowo porównywalny (a nawet nieco lepszy) z podlinkowanymi będzie np. Unibike Flash. Cytuj
dovectra Napisano 21 Stycznia 2019 Napisano 21 Stycznia 2019 talon- bardziej sportowy atx - bardziej rekraacyjny (tak widzę okiem swym geometrię) Cytuj
drhouse Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Napisano 21 Stycznia 2019 Dzięki za zainteresowanie tematem a takie pytanko jeszcze mam , czy do takiego talona można na felge ktorą fabrycznie posiada zalożyć weższą oponę ? Cytuj
m0d Napisano 7 Marca 2019 Napisano 7 Marca 2019 W dniu 21.01.2019 o 16:52, drhouse napisał: czy do takiego talona można na felge ktorą fabrycznie posiada zalożyć weższą oponę ? Zainteresuj się crossem jak radzi Mike, to nie będziesz musiał nic zmieniać. Podstawowy, budżetowy MTB/pseudo-MTB to nie jest dobry sprzęt do tłuczenia po asfaltach. Rozumiem, że chodzi o "fajniejszy" wygląd? Często tak jest, że ludzie poza MTB nie widzą innych rowerów, "muszą" mieć szerokie opony, amortyzatory, itp. a potem tak jak Ty - pytania jednak czy da się węższe, a czy wideł ma blokadę, itp. bo przecież nie jeżdżą w terenie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi