Piotr01 Napisano 19 Stycznia 2019 Napisano 19 Stycznia 2019 Poszukuję siodełka do roweru gravelowego Giant Anyroad (obecnie zainstalowane fabryczne Giant-a jest nie dla mnie). Nie robię na 1x wielu kilometrów (max. to 100km, a z reguły do 50km na górnym chwycie, stąd pozycja przelotowa raczej rekreacyjna). Moją uwagę przykuły siodełka Selle Royla Scientia opcja atletic. https://www.centrumrowerowe.pl/siodelko-selle-royal-scientia-athletic-a1-pd7676/ Czy ktoś zetknął się z tym modelem, używa, ma opinię? Siodełko nie należy do najtańszych (ponad 200pln), pytanie jak wypada w zestawieniu z takim np. o połowę tańszym Sportourer x-race gel flow.
chopmaz Napisano 20 Stycznia 2019 Napisano 20 Stycznia 2019 Siodełko sprawa indywidualna. To co dla jednego będzie bardzo wygodne, dla drugiego może być nie do jazdy. Ja np. jeżdżę na dość szerokim skórzanym i jest bardzo wygodnie, akurat mi podpasowało. Dobór siodełka to raczej metoda prób i błędów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.