Mareckik Napisano 4 Marca 2019 Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Teraz, steve69 napisał: Rozumiem, że to dotyczy tylko Edge 520? Bo na Edge 820 nie ma z tym problemu - właśnie to sprawdziłem Włączyłem nagrywanie aktywności, a następnie przeszedłem do swoich zapisanych kursów. Tam wybrałem jeden z nich i kliknąłem "Jazda". Rozpoczęło się obliczanie kursu. Aktywność nagrywa się cały czas. Obliczanie dobiegło końca, na mapie wyrysowało kurs, którym możemy podążać. Zatrzymałem wczytany kurs i wybrałem inny. Znowu obliczanie kursu, a następnie wyrysowanie go na mapie. Nagrywanie aktywności uruchomione na początku działa cały czas. -- Pozdrawiam. Mój błąd najpierw pomyślałem, że to kwestia inaczej zbudowanego menu w 820 ale nie dało mi spokoju Okazuje sie, ze jest taka możliwość... przyciskiem powrotu W czasie aktywności, właśnie nim wracamy do głównego menu, oczywiście aktywność nadal jest sobie leci, i mamy dostęp kursów. Więc zaraz poprawiam wpis, żeby nie wprowadzać w błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 5 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 A ja doszedłem ostatecznie do wniosku, że nawigowanie po śladzie 5 razy w roku w zupełności mi wystarczy, z Lezyne bywają problemy i zamówiłem Sigmę Rox 11.0. Treningowych parametrów nie potrzebuję, jako jedyne tylko CAD podłączę sobie bo akurat mam a licznik ma mi służyć wyłącznie jako logger trasy. Do tego dodaję zaufanie do firmy bo korzystam z jej produktów od 25 lat. No i zwyczajnie najbardziej mi się podoba wizualnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareckik Napisano 5 Marca 2019 Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 31 minut temu, cervandes napisał: A ja doszedłem ostatecznie do wniosku, że nawigowanie po śladzie 5 razy w roku w zupełności mi wystarczy Mi podobnie ślad w zupełności wystarczy. Problem jedynie, jak łatwo sie ten ślad (kurs) tworzy i przenosi do urządzenia. Garminy bez typowej nawigacji, są skazane na zewnętrze aplikacje, a jest ich sporo. W przypadku braku dostepu do PC, komoot na telefonie sprawdza sie dosyc fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 5 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 Licznik mam, bawię się póki co na sucho, tj w domu. Wszystko sobie poustawiałem, pokonfigurowałem ale niestety leje u mnie i dziś testowania nie będzie. Osobiście nie natknąłem się nigdzie na info o podświetleniu, że może ono być permanentnie włączone, bez limitu czasu. Przytrzymujemy dwa dolne przyciski i cyk, włącza się, będzie świeciło tak długo, dopóki go nie wyłączymy. SUPER. Najbardziej to mi się w tym wszystkim podoba to, że w końcu pozbędę się konieczności za każdym razem na starcie wyciągania telefonu, odblokowywania go, włączania endomondo, start... Teraz nawet w rękawicach zimowych problemu nie będzie z nagraniem aktywności a to było moje najgłówniejsze założenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenekzenek Napisano 6 Marca 2019 Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 12 godzin temu, cervandes napisał: w końcu pozbędę się konieczności za każdym razem na starcie wyciągania telefonu, odblokowywania go, włączania endomondo, start... Niby drobiazg a cieszy Jako użytkownik telefonu z windowsem cieszę się też tym, że komputerek (bolt) działa sobie samodzielnie, nawet synchronizując aktywności przez domowe wifi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.